
Postup
1 Nejprve si očistěte a najemno nastrouhejte mrkev.
Ve velké míse smíchejte veškeré suché suroviny, hladkou mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, skořici, třtinový cukr a rozemleté ořechy. Do suché směsi postupně vmíchejte nastrouhanou mrkev, chilli med Honey mild Habanero, vejce, rozpuštěné máslo a vodu. Vymíchejte těsto.
Hotové těsto dejte do jakékoliv pečící formy a pečte v troubě na 180°C cca 30 minut, záleží na výšce těsta.
Po upečení nechte korpus vychladnout a poté jej nadrobte najemno.
Dále si udělejte krém. Do šlehače dejte tvaroh, smetanu, moučkový cukr a vyšlehejte krém. Za pomoci šlehače vyšlehejte tvaroh, smetanu a moučkový cukr na krém. Nakonec přidejte šťávu z citronu, citronovou kůru a vše ještě zašlehejte. Krém dejte do lednice odležet.
Nakonec si připravte polevu na jahody. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte do ní oranžové barvivo.
Jakmile je čokoláda obarvená, vezměte si rozpůlenou jahodu a ponořte ji do čokolády. Pak ji položte na talířek s pečícím papírem. Hotové jahody dejte na chvilku do lednice zatuhnout. Jakmile čokoláda na jahodách zatuhne, rozehřejte ještě zbytek oranžové čokolády a jahody lehce čokoládou postříkejte a vložte zpět do lednice.
Nakonec můžete vše zkompletovat. Na dno sklenice dejte jednu vrstvu rozdrobeného korpusu, dále vrstvu krému, vrstvu korpusu a na závěr vrstvu krému.
Ozdobte celými vlašskými ořechy, jahodou v čokoládě a zakápněte trochou chilli medu Honey mild Habanero.
- Použité chilli
- 1 lžíce chilli medu Honey mild Habanero
- Korpus
- 150 g hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- lžička skořice
- 50 g třtinového cukru
- vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- mrkev
- cca 80 ml vlažné vody
- 50 g vlašských ořechů
- Krém
- 500 g tvarohu
- 100 ml 33% smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- kůra z citronu
- šťáva z ½ citronu
- Jahody v čokoládě
- 200 g bílé čokolády
- oranžové barvivo
- čerstvé jahody
- Ozdoba
- vlašské ořechy
- med
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 30 min