
Postup
1 Sušené papričky zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky, které opražte na pánvi. Poté je vložte do nádoby a zalijte vroucí vodou. Nádobu uzavřete například potravinářskou fólií a nechte zhruba 30 minut odležet. Papričky nabobtnají a zvětší svůj objem
2 Mezi tím, co jsou papričky naložené ve vodě, si připravte kuřecí maso se zeleninou. Do zapékací mísy dejte naporcovaná kuřecí prsa a přidejte na větší kousky nakrájenou papriku, rajčata, cibuli a česnek. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem. Promíchejte a přiklopte víkem. Dejte péct do předem předehřáté trouby na 220 °C a pečte 50 minut.
3 Dále si na rozpálené pánvi minutu opražte hřebíček s novým kořením. Poté přidejte skořici a římský kmín. Společně pražte další minutu. Všechno koření dejte do hmoždíře a rozdrťte na jemný prášek.
4 Nasáklé chilli papričky, si je přendejte do mixéru a rozmixujte je do hladké pasty. V případě potřeby přidejte trochu vody z papriček.
5 Jakmile je maso a zelenina pečená, přendejte zeleninu se šťávou do mixéru a rozmixujte obdobně jako papričky do hladké pasty. Kuřecí maso si natrhejte na vlákna.
- Použité chilli
- 30 g Pasilla celé
- 30 g Mulato celé
- 30 g Ancho celé
- Ingredience
- 1,5 l vroucí vody
- 700 g kuřecích prsou
- 1 ks žluté papriky
- 2 ks rajčata
- 1 ks cibule
- 3 ks stroužky česneku
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 lžíce hřebíčku
- 1 lžíce nového koření
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 5 lžic olivového oleje
- 120 g rozinek
- 20 g sezamových semínek
- 40 g 70% hořké čokolády
- 1 odměrka rýže
- 1 hrst koriandru
- 1 ks avokáda
- 1 ks limetky
- 1 hrst vařené červené fazole
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 80 min
- Doba vaření 80 min