Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Mole omáčka

Mole omáčka

Postup

1 Sušené papričky zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky, které opražte na pánvi. Poté je vložte do nádoby a zalijte vroucí vodou. Nádobu uzavřete například potravinářskou fólií a nechte zhruba 30 minut odležet. Papričky nabobtnají a zvětší svůj objem
2 Mezi tím, co jsou papričky naložené ve vodě, si připravte kuřecí maso se zeleninou. Do zapékací mísy dejte naporcovaná kuřecí prsa a přidejte na větší kousky nakrájenou papriku, rajčata, cibuli a česnek. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem. Promíchejte a přiklopte víkem. Dejte péct do předem předehřáté trouby na 220 °C a pečte 50 minut.
3 Dále si na rozpálené pánvi minutu opražte hřebíček s novým kořením. Poté přidejte skořici a římský kmín. Společně pražte další minutu. Všechno koření dejte do hmoždíře a rozdrťte na jemný prášek.
4 Nasáklé chilli papričky, si je přendejte do mixéru a rozmixujte je do hladké pasty. V případě potřeby přidejte trochu vody z papriček.
5 Jakmile je maso a zelenina pečená, přendejte zeleninu se šťávou do mixéru a rozmixujte obdobně jako papričky do hladké pasty. Kuřecí maso si natrhejte na vlákna.
  • Použité chilli
  • 30 g Pasilla celé
  • 30 g Mulato celé
  • 30 g Ancho celé
  • Ingredience
  • 1,5 l vroucí vody
  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 ks žluté papriky
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce hřebíčku
  • 1 lžíce nového koření
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 120 g rozinek
  • 20 g sezamových semínek
  • 40 g 70% hořké čokolády
  • 1 odměrka rýže
  • 1 hrst koriandru
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks limetky
  • 1 hrst vařené červené fazole
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 80 min
  • Doba vaření 80 min

Videorecept

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu