Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Mexická polévka s trhaným kuřecím masem

Mexická polévka s trhaným kuřecím masem

Postup

1 Nejprve si očistěte kuřecí maso a dejte ho do zapékací misky. Kuře z obou stran pomažte chilli green Habanero mashem a podlejte trochou vody. Přiklopte a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut. Poté pečte ještě odkryté 5 minut. Po upečení maso za pomocí vidličky natrhejte na malé kousky a smíchejte se šťávou, která zůstala v zapékací míse.
2 Ve větším hrnci si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm červenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte prolisovaný česnek a ještě chvíli restujte. Poté přidejte uzenou papriku, mletý kmín, oregano, chilli vločky Habanero, sůl a podlejte kuřecím vývarem. Vše důkladně promíchejte a přidejte nakrájená rajčata.
3 Přiklopte pokličkou a vařte 20 minut. Po uvaření přidejte kukuřici, červené fazole, trhané kuřecí maso a vařte přikryté ještě 15 minut.
4 Podávejte se zakysanou smetanou, na plátky nakrájeným avokádem, limetkou, nasekaným koriandrem a tortilla chipsy.
  • Použité chilli
  • 70 ml Green Habanero mash
  • 2 lžíce Habanero vloček
  • Ingredience
  • 500 g kuřecího masa
  • 50 ml vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks velké červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce uzené červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička oregana
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 800 g krájených rajčat
  • 280 g kukuřice
  • 480 g červených fazolí
  • Na servírování
  • 1 ks zakysaná smetana
  • 1 špetka koriandru
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks limetky
  • 1 hrst tortilla chipsu
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 70 min

Videorecept

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu