Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Masopustní koblížky

Masopustní koblížky

Postup

1 Nejprve si zadělejte na kvásek. Do menší mísy si dejte zhruba ¼ mléka o pokojové teplotě. K mléku přidejte čtvrtinu cukru a celé rozdrobené droždí. Vše promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Poznáte to tak, že se v mléce udělá hustá tmavá pěna. Do mísy od robotu si dejte prosátou polohrubou a hrubou moku se zbytkem cukru. Přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, rum, zbytek mléka, sůl a vzešlý kvásek. Za pomocí robotu vypracujte těsto, které po uhnětení nechte v míse hodinu kynout.
2 Jakmile je těsto nakynuté, rozdělte si jej za pomocí váhy na 50 g kousky, které v dlani vyválejte do kuličky a pokládejte je na pomoučněnou utěrku. Na utěrce je nechte přikryté kynout ještě další hodinu. Do širšího hrnce si dejte olej na smažení a zahřejte jej na teplotu mezi 180 - 190 °C a v tomto rozmezí jej udržujte. Kontrolujte ideálně za pomocí kuchyňského teploměru.
3 Nekynuté koblížky po zhruba 3 - 4 kusech smažte v oleji z každé strany 2 minuty. Začněte prvně s jedním koblížkem a po usmažení jej zkontrolujte, zda je uvnitř hotový. Poté, co jsou všechny koblížky osmažené je obalte v moučkovém cukru a nechte je vychladnout. Do vychladlých koblížků, vytvořte dírku a pomocí cukrářského sáčku, naplňte chilli marmeládu Lesní směs s Carolina Reaper. Opatrně, aby tam nebylo směsi moc a koblížek neprasknul.
  • Použité chilli
  • Chilli marmeláda Lesní směs s Carolina reaper
  • Ingredience
  • 750 g polohrubé mouky
  • 250 g hrubé mouky
  • 80 g krystalového cukru
  • 100 g másla
  • 6 žloutků
  • 4 lžíce rumu
  • 60 g droždí
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička soli
  • 1,5 l oleje na smažení
  • moučkový cukr na obalení
  • Počet porcí 10
  • Doba přípravy 60 min
  • Doba vaření 20 min

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu