
Postup
1 Nejprve si zadělejte na kvásek. Do menší mísy si dejte zhruba ¼ mléka o pokojové teplotě. K mléku přidejte čtvrtinu cukru a celé rozdrobené droždí. Vše promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Poznáte to tak, že se v mléce udělá hustá tmavá pěna.
Do mísy od robotu si dejte prosátou polohrubou a hrubou moku se zbytkem cukru. Přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, rum, zbytek mléka, sůl a vzešlý kvásek. Za pomocí robotu vypracujte těsto, které po uhnětení nechte v míse hodinu kynout.
2 Jakmile je těsto nakynuté, rozdělte si jej za pomocí váhy na 50 g kousky, které v dlani vyválejte do kuličky a pokládejte je na pomoučněnou utěrku. Na utěrce je nechte přikryté kynout ještě další hodinu.
Do širšího hrnce si dejte olej na smažení a zahřejte jej na teplotu mezi 180 - 190 °C a v tomto rozmezí jej udržujte. Kontrolujte ideálně za pomocí kuchyňského teploměru.
3 Nekynuté koblížky po zhruba 3 - 4 kusech smažte v oleji z každé strany 2 minuty. Začněte prvně s jedním koblížkem a po usmažení jej zkontrolujte, zda je uvnitř hotový.
Poté, co jsou všechny koblížky osmažené je obalte v moučkovém cukru a nechte je vychladnout.
Do vychladlých koblížků, vytvořte dírku a pomocí cukrářského sáčku, naplňte chilli marmeládu Lesní směs s Carolina Reaper. Opatrně, aby tam nebylo směsi moc a koblížek neprasknul.
- Použité chilli
- Chilli marmeláda Lesní směs s Carolina reaper
- Ingredience
- 750 g polohrubé mouky
- 250 g hrubé mouky
- 80 g krystalového cukru
- 100 g másla
- 6 žloutků
- 4 lžíce rumu
- 60 g droždí
- 500 ml plnotučného mléka
- 1 lžička soli
- 1,5 l oleje na smažení
- moučkový cukr na obalení
- Počet porcí 10
- Doba přípravy 60 min
- Doba vaření 20 min