Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Losos s batátovými hranolky s holandskou omáčkou

Losos s batátovými hranolky s holandskou omáčkou

Postup

1 Batát si očistěte a nakrájejte na hranolky. Dejte na plech, zakápněte olejem a osolte. Pečte je v troubě na 200 °C 20 minut. Během pečení si připravte bylinkové máslo na lososa. V misce si smíchejte máslo o pokojové teplotě s chilli práškem Green Hatch, nasekaným rozmarýnem, tymiánem a šťávou z citronu.
2 Lososa si ze strany kůže osolte a otočte. Druhou stranu lososa potřete vrstvou bylinkového másla a poté osolte. Jakmile jsou batáty předpečené, vyndejte je z trouby, udělejte uprostřed místo a položte tam filet lososa potřený bylinkovým máslem.
3 Lososa s batáty dejte zpět do trouby na stejnou teplotu péct ještě 15 minut. Během pečení si připravte holandskou omáčku. V žáruvzdorné míse si na horké vodní lázni vyšlehávejte žloutky. Zkontrolujte teplotu a v případě potřeby lázeň odstavte z plotny, aby se žloutky nezačaly dělat. Poté, co jsou žloutky vyšlehané v hustou pěnu, začněte do nich pomalu zašlehávat rozpuštěné máslo. Nakonec osolte, přidejte šťávu z citronu a vše ještě důkladně promíchejte.
  • Použité chilli
  • 2 lžičky Green Hatch prášku
  • Batátové hranolky
  • 1 batát
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce provensálského koření
  • sůl
  • Bylinkové chilli máslo
  • 80 g másla
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • šťáva z ¼ citronu
  • Losos
  • 500 g lososu
  • sůl
  • bylinkové chilli máslo
  • Holandská omáčka
  • 3 žloutky
  • 100 ml rozpuštěného másla
  • pepř
  • šťáva z ½ citronu
  • Počet porcí 3
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 40 min

Video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu