
Postup
1 Nejprve si připravte jahodovou omáčku. Mražené jahody si dejte do kastrolu a nechte je pozvolna rozpustit. Lehce svařte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Nakonec omáčku dochuťte chilli marmeládou Lesní směs podle vaší chuti. Případně přidejte ještě trochu cukru.
2 Do mísy si dejte kefírové mléko, vejce a cukr. Vejce s cukrem v mléku rozmíchejte, dokud není cukr rozpuštěn. Poté začněte postupně přisypávat hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou a vymíchejte hladké těsto.
3 Hotové těsto nechte chvíli odležet.
Odležené těsto nalijte na nepřilnavou lívancovou pánev a smažte lívanečky z každé strany do zlatova.
4 Hotové a teplé lívance hned můžete servírovat. Vrstvěte jich několik na sebe, přelijte jahodovou omáčkou, přidejte šlehačku, čerstvé jahody a pár lístků máty. Lívance můžete ještě namazat chilli marmeládou.
- Použité chilli
- Chilli marmeláda lesní směs
- Ingredience
- 500 ml kefíru
- 1 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 lžíce jedlé sody
- 3 lžíce cukru
- olej na smažení
- 300 g mražených jahod
- čerstvé jahody
- šlehačka
- máta
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 10 min
- Doba vaření 15 min