
Postup
1 Nejdříve si připravíte pesto. Chilli papričku Habanero si dejte do mističky a zalijte ji trochu horké vody. Papričku nechte ve vodě zhruba 5 minut louhovat.
Nabobtnalou papričku, si dejte do mixéru a přidejte k ní lístky bazalky a sušená rajčata i s olejem. Vše nechte robotem nasekat a promíchat. Hotové pesto dejte na chvíli do lednice odpočinout.
2 Lilek si umyjte a nakrájejte zhruba na 2 cm tlusté plátky. Plátky dejte z každé strany orestovat na 3 minuty na rozpálenou pánev. Hotový lilek osolte a opepřete jej.
Na již rozpálené pánvi si ještě opečte rozpůlenou máslovou bulku.
3 Spodní část pečené máslové bulky pomažte připraveným pestem, položte kolečka červené cibule, plátky mozzarelly, pečené plátky lilku, znovu pesto, které zasypte sezamovými semínky, pak plátek mozzarelly, plátky cherry rajčátek, salát a druhou stranu bulky.
Propíchněte špejlí a můžete servírovat.
- Použité chilli
- 1 Habanero celá paprička
- Pesto
- 190 g sušených rajčat
- 1 hrst bazalky
- Burger
- 6 máslových bulek
- 1 velký lilek
- cherry rajčátka
- 3 balení 125 g mozzarelly
- salát
- 1 červená cibule
- sezamová semínka
- Počet porcí 6
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 15 min