Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Lasagne

Lasagne

Postup

1 Ve velkém hrnci si rozehřejte olivový olej a nechte na něm změknout nadrobno nastrouhanou mrkev a petržel. Jakmile je mrkev a petržel měkká, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a vše lehce orestujte. Do zeleninového základu přidejte rajčatový protlak a nechte jej v zelenině zarestovat. Dobře zarestovaný protlak poznáte podle jeho rezavější barvy.
2 Přidejte mleté maso a stále restujte. Do restovaného masa poté přidejte 2 lžíce chilli mashe Scotch Bonnet, sekaná rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, rozmarýn a oregano. Promíchejte a nechte hodinu dusit. Jakmile je omáčka hotová, vyndejte snítky rozmarýnu. Pokud vám přijde omáčka více řídká, vařte ji chvíli odkrytou.
3 Mezitím si připravíte bešamelovou omáčku. Do menšího hrnce si dejte mléko, bobkový list, černý pepř, nové koření, nastrouhaný muškátový oříšek a rozpůlenou cibuli. Promíchejte a nechte mléko zahřát a všechno koření v mléce rozvonět. Ve větším hrnci si rozpusťte máslo a smíchejte jej s moukou. Do hotové jíšky přes cedník přelijte horké mléko a vše důkladně promíchejte. Jíška mléko zahustí a vytvoří tak krémovou omáčku. Na závěr přidejte sýr Parmigiano-Reggiano a důkladně promíchejte. V případě potřeby můžete omáčku ještě naředit teplým mlékem.
4 Ve velkém hrnci si připravte těstoviny lasagne. Nevařte je úplně do měkka, ale vyndejte je z vroucí vody o něco dříve. Hotové je opláchněte studenou vodou a vyskládejte si je na talíř. Takto nebudou lepit a nebudu se trhat. Během pečení v troubě těstoviny dojdou.
5 Hotové těstoviny si vyskládejte do pečící formy nebo na plech. Potřete je bešamelovou omáčkou a na ní dejte vrstvu masa. S ničím nešetřete, ať jsou vrstvy pořádné. Takto opakujte minimálně 3 a zakončete těstovinami na které rozprostřete zbytek bešamelu a nastrouhaný sýr Parmigiano-Reggiano.
6 Formu dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečte 30 minut. Při servírování ozdobte nasekanou petrželkou
  • Použité chilli
  • 2 lžíce Scotch Bonnet mashe
  • Boloňská omáčka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 větší mrkve
  • 2 větší petržele
  • 3 cibule
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 800 g rajčatové omáčky
  • sůl, pepř
  • 1,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 300 g těstovin lasagne
  • 100 g sýru Parmigiano-Reggiano
  • hrst nasekané petrželky
  • Bešamel
  • 0,8 l mléka
  • 3 bobkové listy
  • lžička kuliček černého pepře
  • lžíčka kuliček nového koření
  • 70 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 100 g sýru Parmigiano-Reggiano
  • ½ muškátového oříšku
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 30 min

Video

Video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu