Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.cz

Lanýže s pomerančovou kůrou

Lanýže s pomerančovou kůrou

Postup

1 Smetanu nalijeme do kastrůlku, vsypeme cukr, ovoníme vanilkou a promícháme. Vložíme do vodní lázně a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme máslo, chilli, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit.
2 Kandovanou pomerančovou kůru rozsekáme na cimpr campr, čím menší, tím lepší, a vsypeme do připravené směsi. Důkladně promísíme a vyjmeme z vodní lázně. Nalijeme do uzavíratelné nádoby a necháme zchladnout. Poté přikryjeme víčkem nebo fresh fólií a dáme do lednice odpočinou přes noc.
3 Když je směs úplně studená a tuhá, nabíráme lžičkou kousky, rychle koulíme válečky nebo kuličky a obalujeme v drcených vlašských ořeších. Směs rychle taje, takže válení kuliček a obalování musí být opravdu dost svižné. Lanýže uchováváme v lednici vyskládané jeden vedle druhého a zakryté fresh fólií.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Pasilla prášku
  • Ingredience
  • 100 g 70% hořké čokolády
  • 30 g kandované pomerančové kůry
  • 30 ml šlehačky
  • 20 g třtinového cukru
  • 20 g másla
  • 1 lžíce pomerančového likéru
  • Počet porcí 25
  • Doba přípravy 60 min
  • Doba vaření 30 min

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu