
Postup
1 Smetanu nalijeme do kastrůlku, vsypeme cukr, ovoníme vanilkou a promícháme. Vložíme do vodní lázně a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme máslo, chilli, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit.
2 Kandovanou pomerančovou kůru rozsekáme na cimpr campr, čím menší, tím lepší, a vsypeme do připravené směsi. Důkladně promísíme a vyjmeme z vodní lázně. Nalijeme do uzavíratelné nádoby a necháme zchladnout. Poté přikryjeme víčkem nebo fresh fólií a dáme do lednice odpočinou přes noc.
3 Když je směs úplně studená a tuhá, nabíráme lžičkou kousky, rychle koulíme válečky nebo kuličky a obalujeme v drcených vlašských ořeších. Směs rychle taje, takže válení kuliček a obalování musí být opravdu dost svižné.
Lanýže uchováváme v lednici vyskládané jeden vedle druhého a zakryté fresh fólií.
- Použité chilli
- 1 lžíce Pasilla prášku
- Ingredience
- 100 g 70% hořké čokolády
- 30 g kandované pomerančové kůry
- 30 ml šlehačky
- 20 g třtinového cukru
- 20 g másla
- 1 lžíce pomerančového likéru
- Počet porcí 25
- Doba přípravy 60 min
- Doba vaření 30 min