
Postup
1 Ve větší míse si smíchejte na větší kousky nakrájené kuřecí maso s chilli maschem Naga Bhut Jolokia, kardamomem, římským kmínem, kurkumou, garam masalou, zázvorem. Poté dejte na 2 hodiny do lednice naležet.
2 Mezitím si na velké pánvi rozehřejte olivový olej a opražte na něm hořčičná semínka. Jakmile začnou semínka praskat, přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a osmahněte ji zhruba 15 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a nechte ho zhruba 3 minutky orestovat.
3 Poté přidejte naložené maso a osmahněte ho ze všech stran. Přidejte jablečný ocet, vývar, sůl, pepř a přiklopte poklicí. Směs duste zhruba 1 hodinu. Jakmile je vše hotové, přidejte nasekaný čerstvý koriandr. Podávejte s rýží.
- Použité chilli
- 100 ml Naga Bhut Jolokia mash
- Ingredience
- 1 lžička mletého kardamom
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky Garam Masaly
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 kg kuřecích prsou
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce hořčičných semínek
- 4 ks červené cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce jablečného octa
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 hrst nasekaného koriandru
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 30 min