Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980      posta  eshop@thechillidoctor.cz

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Postup

1 V menší misce si smíchejte olivový olej, šťávu z pomeranče a chilli vločky Carolina Reaper. Vzniklá směs poslouží jako marináda na potírání kuřete během pečení.
2 Celé kuře si dejte na mřížku vloženou v plechu na pečení. Kuře tak nebude ležet ve šťávě a kůže nebude rozmočená a bude hezky všude propečená. Kuře zevnitř osolte a vložte do něj pár snítek rozmarýnu a tymiánu a jeden menší krvavý pomeranč, který několikrát propíchejte. Kuře ze strany prsou potřete marinádou a osolte. Otočte ho prsy dolů a znovu potřete marinádou a osolte. Okolo kuřete vyskládejte brambory a plátky pomerančů. Přidejte pár větviček rozmarýnu a tymiánu a pár plátků másla.
3 Plech dejte do předem vyhřáté trouby na 90 °C a kuře pečte 3 hodiny. Kuře se bude takto pomalu péct a při této teplotě zůstane většina šťávy v kuřeti a kuře bude krásně šťavnaté.
4 Po 3 hodinách kuře vyjměte, potřete marinádou a vložte znovu do trouby, kterou si předehřejete na 240 °C. Poté kuře znovu vyjměte, potřete zase marinádou, otočte, potřete marinádou a dejte péct do trouby na 200 °C na 30 minut, nebo dokud nebude kuře dozlatova upečené.
5 Jakmile je kuře hotové, naporcujte jej a servírujte s pečenými bramborami a pomeranči. Vše zalijte šťávou z pomerančů, která se během pečení krásně zredukovala.
  • Použité chilli
  • 2 lžičky Carolina reaper vločky
  • Ingredience
  • 10 lžic olivového oleje
  • šťáva z ½ pomeranče
  • kuře
  • rozmarýn
  • tymián
  • 5 pomerančů
  • 1 kg brambor
  • sůl, máslo
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 210 min

Video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu