
Postup
1 Na pánvi rozehřejte ghí a lehce na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile začne cibulka chytat barvu, přidejte nadrobno nakrájené žampiony a vše orestujte. Směs osolte, opepřete. Odstavte z plotny a nechte vychladnout.
Toustový chléb nakrájejte na kostičky, zalijte teplým mlékem a nechte toust nasáknout.
Poté jej rozmačkejte a smíchejte s houbovou směsí. Přidejte chilli vločky Aleppo a nasekanou petržel. Vše důkladně promíchejte.
Krůtí prso rozřízněte na velký plátek, naklepejte, osolte a opepřete. Na maso položte plátky šunky, potřete houbovou směsí a srolujte. Svažte provázkem, vložte do pekáče, podlijte vodou a dejte péct na 170 °C. Pečte na vnitřní teplotu rolády 70 °C nebo cca 30 - 40 minut.
Mezitím co se roláda peče si připravte brusinkovou omáčku.
Brusinky namočte alespoň na 10 minut do teplé vody. Poté je slijte, dejte do rendlíčku a zalijte šťávou z pomeranče, červeným vínem a přidejte i kůru z pomeranče. Vše svařte, dokud se nevypaří veškerý alkohol. Následně stačí brusinky už pouze rozmixovat na omáčku.
Jakmile je roláda upečená, vyndejte ji z trouby. Roládu naporcujte a vše naservírujte. Polijte brusinkovou omáčkou a přidejte pečené brambory.
- Použité chilli
- 1-2 lžičky chilli vloček Aleppo
- Ingredience
- 1 kg krůtích prsou
- 1 ks červené cibule
- 2 lžíce Ghí
- 8 ks žampionů
- sůl, pepř
- hrst hladkolisté petržele
- cca 8 plátků šunky
- 3 plátky toustového chleba
- 80 ml mléka
- Brusinková omáčka
- 100 g brusinek (namočit do teplé vody)
- šťáva z 1 pomeranče
- 100 ml červeného vína
- sůl
- kůra z pomeranče
- Příloha
- pečené brambory
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 50 min