Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Krůtí roláda s brusinkovou omáčkou

Krůtí roláda s brusinkovou omáčkou

Postup

1 Na pánvi rozehřejte ghí a lehce na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile začne cibulka chytat barvu, přidejte nadrobno nakrájené žampiony a vše orestujte. Směs osolte, opepřete. Odstavte z plotny a nechte vychladnout. Toustový chléb nakrájejte na kostičky, zalijte teplým mlékem a nechte toust nasáknout. Poté jej rozmačkejte a smíchejte s houbovou směsí. Přidejte chilli vločky Aleppo a nasekanou petržel. Vše důkladně promíchejte. Krůtí prso rozřízněte na velký plátek, naklepejte, osolte a opepřete. Na maso položte plátky šunky, potřete houbovou směsí a srolujte. Svažte provázkem, vložte do pekáče, podlijte vodou a dejte péct na 170 °C. Pečte na vnitřní teplotu rolády 70 °C nebo cca 30 - 40 minut. Mezitím co se roláda peče si připravte brusinkovou omáčku. Brusinky namočte alespoň na 10 minut do teplé vody. Poté je slijte, dejte do rendlíčku a zalijte šťávou z pomeranče, červeným vínem a přidejte i kůru z pomeranče. Vše svařte, dokud se nevypaří veškerý alkohol. Následně stačí brusinky už pouze rozmixovat na omáčku. Jakmile je roláda upečená, vyndejte ji z trouby. Roládu naporcujte a vše naservírujte. Polijte brusinkovou omáčkou a přidejte pečené brambory.
  • Použité chilli
  • 1-2 lžičky chilli vloček Aleppo
  • Ingredience
  • 1 kg krůtích prsou
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce Ghí
  • 8 ks žampionů
  • sůl, pepř
  • hrst hladkolisté petržele
  • cca 8 plátků šunky
  • 3 plátky toustového chleba
  • 80 ml mléka
  • Brusinková omáčka
  • 100 g brusinek (namočit do teplé vody)
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 100 ml červeného vína
  • sůl
  • kůra z pomeranče
  • Příloha
  • pečené brambory
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 50 min

video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu