
Postup
1
Začněte korpusem. Do mísy si dejte hladkou mouku, kakao, cukr, kypřící prášek, rozpuštěné máslo, vejce a vlažnou vodu. Vše promíchejte a vypracujte lité těsto.
Hotové těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem a dejte péct do trouby na 170 °C asi 35 minut. Upečenost korpusu zkontrolujte pomocí špejle.
Upečený korpus nechte vychladnout.
Mezitím co korpus chladne si připravte krém. Do mísy si dejte mascarpone, vyšlehanou smetanu, cukr a nastrouhanou čokoládu. Vše promíchejte a dejte zhruba na 30 min do lednice.
Jakmile je korpus studený a krém ztuhlý, můžete dokončit dezert.
2 Na dno sklenice si dejte nadrobený korpus, dále přidejte na tlusté plátky nakrájený banán. Mezi banány dejte lžící chilli marmelády Cherry & Chocolate a poté přidejte připravený krém.
Ozdobte plátky banánu, nastrouhanou čokoládou a chilli marmeládou Cherry & Chocolate.
- Použité chilli
- Chilli marmeláda Cherry and chocolate
- Korpus
- 250 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 100 g cukru
- ½ kypřícího prášku do pečiva
- 60 g másla
- vejce
- 250 ml vlažné vody
- Krém
- 200 ml 33% smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 30 g čokolády (nastrouhané najemno)
- Na doplnění
- banány
- chilli marmeláda
- Počet porcí 6
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 35 min