
Postup
1 Do pánve si dejte rozpálit olivový olej a lehce na něm orestujte krevety. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, který nechte rozvonět. Poté hned přidejte na tenké proužky nakrájenou červenou papriku a květák rozdělený na drobné růžičky.
2 Vše promíchejte, lehce orestujte a přidejte kari koření s chilli práškem Habanero. Vše promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Přiklopte pokličkou a nechte chvíli provařit, dokud nezměkne květák.
3 Servírujte s uvařenou rýží. Omáčku zasypte nasekaným čerstvým koriandrem a zakápněte šťávou z limetky.
- Použité chilli
- 1 lžička chilli prášku Habanero
- Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 250 g malých krevet (vyloupnutých, praných a očištěných)
- ¼ květáku
- 1 červená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 3 lžičky kari koření
- rýže
- koriandr
- šťáva z limetky
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 20 min