
Postup
1 Na pánvi si rozehřejte máslo s olivovým olejem a na něm nechte zprudka osmahnout vepřové kotlety z obou stran do zezlátnutí.
Kotlety vyndejte z pánve a zakryjte je, aby zůstaly v teple a nepouštěly příliš šťávu.
Na pánvi, kde jste dělali kotlety, nechte rozvonět prolisovaný česnek, který zasypejte moukou a udělejte světlou jíšku. Tu zalijte vývarem a smetanou, přidejte chilli papričku Wiri Wiri a vše pořádně promíchejte.
Do omáčky vraťte kotlety, pánvičku zakryjte pokličkou a kotlety duste na mírném ohni v omáčce přibližně 15 minut.
Nakonec vyndejte z pánve maso i chilli papričku Wiri Wiri, přidejte parmazán a nechte ho rozpustit.
Vše důkladně promíchejte a do omáčky vraťte maso. Hotovou parmazánovou omáčku dochuťte pepřem a čerstvým tymiánem.
Kotlety v parmazánové omáčce můžete podávat s pečeným bramborem nebo vařenými těstovinami.
- Použité chilli
- chilli paprička Wiri Wiri
- Ingredience
- 1 kg vepřových kotlet (cca ř tlustých plátků)
- 30 g másla
- lžíce olivového oleje
- Na omáčku
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce mouky
- 400 ml vývaru
- 200 ml smetany 31%
- 100 g sýru Parmigiano Reggiano
- Na ozdobu
- pepř
- čerstvý tymián
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 15 min