
Postup
1 V hrnci, kde se bude omáčka vařit, si rozpusťte máslo a přidejte k němu mouku. Mouku s máslem důkladně míchejte.
Jakmile je jíška hotová a krásně krémově hustá, přidejte lžičku chilli granulí Aleppo. Vše důkladně promíchejte a poté přidejte všechen zeleninový vývar. Důkladně vše promíchejte, aby se jíška ve vývaru rozpustila.
2 Do zahuštěného vývaru přidejte stonky kopru a nechte je 10 minut provařit.
Po provaření, stonky vyjměte, základ omáčky osolte a přidejte cukr, ocet, smetanu a nasekaný kopr. Promíchejte a nechte chvíli provařit.
3
Poté dochuťte podle potřeby. Zda máte radši sladší, dejte více cukru a méně octa. O pokud kyselejší, dejte více octa.
Koprovou omáčku servírujte s vařeným vejce a domácím houskovým knedlíkem.
- Použité chilli
- 1 lžička chilli granule Aleppo
- Ingredience
- 80 g másla
- 5 lžic hladké mouky
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml 33% smetany
- svazek kopru
- sůl
- 30 g cukru krupice
- 1 lžíce octa
- vejce
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 40 min