
Postup
1 Bílky dejte do tepluvzdorné nádoby nad horkou vodní lázeň a začněte je postupně šlehat. Dejte hlavně pozor, aby se bílky neuvařily. Šlehejte zhruba minutu a poté začněte postupně zašlehávat cukr. Voda v lázni nesmí vřít. Bílky šlehejte, dokud nebudou příjemně teplé a celý sníh nebude krásně hutný a lesklý.
Hotový sníh nechte vychladnout. Nakonec přidejte chilli vločky Aleppo se strouhaným kokosem. Vše promíchejte a dejte do cukrářského pytlíku se zdobící špičkou.
Kokosky pomocí zdobící špičky vytvarujte rovnou na plech vyložený pečícím papírem.
Plech dejte do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte je 5 minut. Poté teplotu snižte na 130°C a pečte 20 - 25 minut (dle velikosti).
Po upečení nechte kokosky vychladnout. Skladujte v uzavřené nádobě do Vánoc
- Použité chili
- 1 lžička chilli vloček Aleppo
- Ingredience
- 3 bílky
- 100 g moučkového cukru
- 90 g strouhaného kokosu
- Počet porcí 20
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 30 min