
Postup
1 Sušenky si rozmixujte na jemný prach, pak je smíchejte s rozpuštěným máslem a chilli vločkami Green Jalapeno. Sušenkové těsto rozdělte do formiček a důkladně je upěchujte.
V míse si smíchejte tučný tvaroh, mascarpone, kokosový cukr a espresso. Hotový a vyšlehaný krém rovnoměrně rozprostřete do formiček na sušenkový korpus.
Takto připravený korpus s krémem dejte minimálně na dvě hodiny ztuhnout do lednice.
Jakmile je korpus a krém ztuhlý, připravte si polevu.Tmavou a bílou čokoládu si každou zvlášť rozpusťte nad horkou lázní.
Mini cheesecakes vyjměte z forem a polijte je nejprve tmavou čokoládou. Poté trochou bílé a nakonec zasypte pár zrnky kávy, nasekanými mandlemi a trochou chilli vloček Green Jalapeno.
- Použité chilli
- 1 lžička chilli vloček Green Jalapeno
- Korpus
- 300 g kakaových sušenek
- 100 g másla
- Krém
- 250 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 25 g kokosového cukru
- 2 lžíce espressa
- Poleva
- 100 g tmavé čokolády
- 50 g bílé čokolády
- kávová zrnka
- nasekané mandle
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 120 min