
Postup
1 Nejprve si připravte petrželové pesto. Petržel si očistěte a zbavte tvrdých částí stonků. Všechny suroviny dejte do nádoby od mixéru a rozmixujte na pesto.
Dále si připravte jehněčí kýtu. Tu si očistěte a vykostěte. Do místa kde byla kost dejte petrželové pesto. Maso stáhněte provázkem, aby pesto nevyteklo. Nakonec kýtu osolte a opepřete.
Na dno pekáče dejte snítky tymiánu a rozmarýny, rozpůlený česnek a šalotku. Na to položte jehněčí kýtu a na ni dejte plátky másla. Do kýty vpíchněte teploměr a dejte
- do předem vyhřáté trouby na 190 °C na 20 minut,
- snižte teplotu trouby na 150 °C a pečte na vnitřní teplotu masa 30 °C,
- snižte teplotu trouby na 110 °C a pečte vnitřní teplotu masa 40 °C,
- snižte teplotu trouby na 90 °C a pečte na vnitřní teplotu masa 50 °C,
- snižte teplotu trouby na 70 °C a pečte na vnitřní teplotu masa 60 °C.
Jakmile je dosaženo požadované teploty masa, kýtu vyndejte a potřete chilli medem Honey mild Habanero.
Teplotu trouby zvyšte na 230 °C a zapněte funkci gril. Kýtu vložte zpět do trouby a nechte med zkaramelizovat na mase asi 5-7 minut.
Pak kýtu zakryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat na prkénku.
Před servírováním maso zbavte provázku a nakrájejte na plátky zhruba 2 cm tlusté. Podávejte s opečenou zeleninou zalitou šťávou z masa a pečeným česnekem a šalotkou.
- Použité chilli
- chilli med Honey mild Habanero
- Na maso
- sůl, pepř
- petrželové pesto
- 100 g másla
- 1 palice česneku
- 2 šalotky
- Petrželové pesto
- 2 svazky petržele
- 50 g vlašských ořechů
- 1 lžíčka soli
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 60 min