Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Jehněčí kýta

Jehněčí kýta

Postup

1 Nejprve si připravte petrželové pesto. Petržel si očistěte a zbavte tvrdých částí stonků. Všechny suroviny dejte do nádoby od mixéru a rozmixujte na pesto. Dále si připravte jehněčí kýtu. Tu si očistěte a vykostěte. Do místa kde byla kost dejte petrželové pesto. Maso stáhněte provázkem, aby pesto nevyteklo. Nakonec kýtu osolte a opepřete. Na dno pekáče dejte snítky tymiánu a rozmarýny, rozpůlený česnek a šalotku. Na to položte jehněčí kýtu a na ni dejte plátky másla. Do kýty vpíchněte teploměr a dejte - do předem vyhřáté trouby na 190 °C na 20 minut, - snižte teplotu trouby na 150 °C a pečte na vnitřní teplotu masa 30 °C, - snižte teplotu trouby na 110 °C a pečte vnitřní teplotu masa 40 °C, - snižte teplotu trouby na 90 °C a pečte na vnitřní teplotu masa 50 °C, - snižte teplotu trouby na 70 °C a pečte na vnitřní teplotu masa 60 °C. Jakmile je dosaženo požadované teploty masa, kýtu vyndejte a potřete chilli medem Honey mild Habanero. Teplotu trouby zvyšte na 230 °C a zapněte funkci gril. Kýtu vložte zpět do trouby a nechte med zkaramelizovat na mase asi 5-7 minut. Pak kýtu zakryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat na prkénku. Před servírováním maso zbavte provázku a nakrájejte na plátky zhruba 2 cm tlusté. Podávejte s opečenou zeleninou zalitou šťávou z masa a pečeným česnekem a šalotkou.
  • Použité chilli
  • chilli med Honey mild Habanero
  • Na maso
  • sůl, pepř
  • petrželové pesto
  • 100 g másla
  • 1 palice česneku
  • 2 šalotky
  • Petrželové pesto
  • 2 svazky petržele
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 lžíčka soli
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 60 min

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu