Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Jehněčí hřbet v chilli krustě

Jehněčí hřbet v chilli krustě

Postup

1 Nejprve začněte brambory. Dejte si je vařit, dokud nebudou krásně měkké a po uvaření je nechte vychladnout. Do mísy si dejte strouhanku, sůl, nadrobno nasekaný rozmarýn, máslo a chilli mash Red Habanero. Vše za pomocí rukou promíchejte a vytvořte konzistentní směs. V případě potřeby přidejte máslo, nebo strouhanku. Hotovou směs dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
2 Jehněčí hřbet si očistěte, osolte a opepřete ze všech stran. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zprudka na něm z každé strany zhruba 2 minuty orestujte jehněčí hřbet. Poté, co je hřbet restovaný, dejte jej na plech a vložte do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte 20 minut. Pečený jehněčí hřbet poté vyjměte, potřete ze všech stran plnotučnou hořčicí a namačkejte na maso připravenou máslovou strouhanku. Dejte jí tam co nejvíce ať máte pěknou krustu.
3 K takto připravenému masu přidejte předem uvařené brambory, které nakrájejte na čtvrtky. Brambory osolte a posypte zbytkem máslové strouhanky. Plech vložte do trouby předehřáté na 240 °C s funkcí gril a pečte vše 5 minut. Vhodné je si dobu pečení kontrolovat podle teploty masa za pomocí vnitřního teploměru.
4 Jakmile je upečeno, maso nakrájejte lehce alobalem a nechte 5 minut odpočívat. Poté jej naporcujte rozkrojením mezi kostmi na jednotlivé paličky. Servírujte s opečenými brambory a vše zalité trochou rozpuštěného másla z máslové strouhanky.
  • Použité chilli
  • 2 lžíce chilli mash Red Habanero
  • Ingredience
  • 1 kg brambor
  • 200 g strouhanky
  • sůl, pepř
  • 3 snítky nasekaného rozmarýnu
  • 100 g másla
  • 1 kg jehněčích hřbetů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • plnotučná hořčice
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 30 min

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu