
Postup
1 Nejprve začněte brambory. Dejte si je vařit, dokud nebudou krásně měkké a po uvaření je nechte vychladnout.
Do mísy si dejte strouhanku, sůl, nadrobno nasekaný rozmarýn, máslo a chilli mash Red Habanero. Vše za pomocí rukou promíchejte a vytvořte konzistentní směs. V případě potřeby přidejte máslo, nebo strouhanku. Hotovou směs dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
2 Jehněčí hřbet si očistěte, osolte a opepřete ze všech stran. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zprudka na něm z každé strany zhruba 2 minuty orestujte jehněčí hřbet.
Poté, co je hřbet restovaný, dejte jej na plech a vložte do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte 20 minut.
Pečený jehněčí hřbet poté vyjměte, potřete ze všech stran plnotučnou hořčicí a namačkejte na maso připravenou máslovou strouhanku. Dejte jí tam co nejvíce ať máte pěknou krustu.
3 K takto připravenému masu přidejte předem uvařené brambory, které nakrájejte na čtvrtky. Brambory osolte a posypte zbytkem máslové strouhanky.
Plech vložte do trouby předehřáté na 240 °C s funkcí gril a pečte vše 5 minut. Vhodné je si dobu pečení kontrolovat podle teploty masa za pomocí vnitřního teploměru.
4 Jakmile je upečeno, maso nakrájejte lehce alobalem a nechte 5 minut odpočívat. Poté jej naporcujte rozkrojením mezi kostmi na jednotlivé paličky.
Servírujte s opečenými brambory a vše zalité trochou rozpuštěného másla z máslové strouhanky.
- Použité chilli
- 2 lžíce chilli mash Red Habanero
- Ingredience
- 1 kg brambor
- 200 g strouhanky
- sůl, pepř
- 3 snítky nasekaného rozmarýnu
- 100 g másla
- 1 kg jehněčích hřbetů
- 2 lžíce olivového oleje
- plnotučná hořčice
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 30 min