
1 Jahody si rozmačkejte nebo rozmixujte společne s cukrem. Ke směsi přidejte mascarpone a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte chilli prášek a zalijte šťávou z limetky. Vše ještě jednou promíchejte a dejte do mrazáku ztuhnout. Během tuhnutí v mrazáku misku se zmrzlinou několikrát vyndejte a promíchejte nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Rozbijete tak krystalky ledu a zmrzlina bude více krémová.
Při servírování zakápněte čokoládovým likérem, ozdobte jahodami, mátou a lehce posypte chilli práškem Ancho.
- Použité chilli
- 2 lžičky Ancho prášku
- Ingredience
- 500 g mascarpone
- 500 g čerstvých jahod
- šťáva z čerstvé limetky
- 100 g moučkového cukru
- čokoládový likér na zakápnutí
- máta na ozdobu