Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Hovězí ragú s bramborovou kaší

Hovězí ragú s bramborovou kaší

Postup

1 Ve větším hrnci si rozpalte olivový olej a orestujte na něm nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Jakmile začne zelenina zlátnout, přidejte najemno nakrájenou cibuli. Poté co je cibulka dozlatova opečená, přidejte na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Vše krátce orestujte a přidejte mleté maso. Maso zprudka orestujte a poté přidejte rozmarýn, bobkový list, nové koření a 1 až 2 lžíce mashe Scotch Bonnet. Promíchejte a nakonec přidejte mražený hrášek, sůl a hovězí vývar. Ragú duste pod pokličkou za občasného míchání zhruba 1 hodinu, nebo dokud nebude maso hotové.
2 Mezitím, co se ragú dusí, si můžete připravit bramborovou kaši. Dejte si vařit brambory v osolené vodě. Jakmile jsou brambory hotové, slejte je a vařené propasírujte přes síto.
3 Do brambor přidejte teplé mléko a máslo. Za pomocí šlehače důkladně promíchejte v krásně krémovou bramborovou kaši.
4 Hotové ragú dejte do zapékací mísy (průměr cca 25 cm) a rozprostřete na něj bramborovou kaši. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 240 °C při funkci grill na 15 minut.
  • Použití chilli
  • 1 - 2 lžíce Chilli Scotch Bonnet mash
  • Ingredience
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 větší mrkve
  • 200 g celeru
  • 4 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 500 g mletého hovězího masa
  • větvička rozmarýnu
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 200 g mraženého hrášku
  • 0,7 hovězího vývaru
  • sůl
  • 1 kg brambor
  • 2 lžičky soli
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 80 min

Video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu