
Postup
1 Ve větším hrnci si rozpalte olivový olej a orestujte na něm nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Jakmile začne zelenina zlátnout, přidejte najemno nakrájenou cibuli. Poté co je cibulka dozlatova opečená, přidejte na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Vše krátce orestujte a přidejte mleté maso. Maso zprudka orestujte a poté přidejte rozmarýn, bobkový list, nové koření a 1 až 2 lžíce mashe Scotch Bonnet. Promíchejte a nakonec přidejte mražený hrášek, sůl a hovězí vývar. Ragú duste pod pokličkou za občasného míchání zhruba 1 hodinu, nebo dokud nebude maso hotové.
2 Mezitím, co se ragú dusí, si můžete připravit bramborovou kaši.
Dejte si vařit brambory v osolené vodě. Jakmile jsou brambory hotové, slejte je a vařené propasírujte přes síto.
3 Do brambor přidejte teplé mléko a máslo. Za pomocí šlehače důkladně promíchejte v krásně krémovou bramborovou kaši.
4 Hotové ragú dejte do zapékací mísy (průměr cca 25 cm) a rozprostřete na něj bramborovou kaši. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 240 °C při funkci grill na 15 minut.
- Použití chilli
- 1 - 2 lžíce Chilli Scotch Bonnet mash
- Ingredience
- 5 lžic olivového oleje
- 4 větší mrkve
- 200 g celeru
- 4 cibule
- 5 stroužků česneku
- 140 g rajčatového protlaku
- 500 g mletého hovězího masa
- větvička rozmarýnu
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 200 g mraženého hrášku
- 0,7 hovězího vývaru
- sůl
- 1 kg brambor
- 2 lžičky soli
- 100 ml plnotučného mléka
- 50 g másla
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 80 min