Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Postup

1 Hovězí maso nakrájejte na kostky o velikosti 4x4 cm a dejte je do misky. Zalijte chilli vínem Cabernet Moravia, přidejte větvičky rozmarýnu, nové koření a kuličky černého pepře. Promíchejte maso ve víně a mísu uzavřete. Dejte do lednice odležet do druhého dne. Občas maso ve víně promíchejte, aby se chuť vína dostala do všech kousků masa.
2 Druhý den maso a koření vyndejte z vína. Víno nalijte do hrnce a dejte jej svařit, aby se vyvařil všechen alkohol. Během svařování, se na povrchu vína vysráží bílkovina z masa. Tuto bílkovinu odeberte, víno pak bude zase krásně čisté. Svařené a horké víno se nakonec použije do zeleninového základu.
3 Ve větším hrnci se silnějším dnem si rozpusťte špek a zprudka na něm orestujte z každé strany osušené maso. Orestované maso poté dejte stranou do misky a zaklopte ji poklicí. Na zbývajícím tuku orestujte dozlatova žampiony. V případě potřeby, můžete přidat ještě trochu olivového oleje, aby se žampiony nepřipalovaly.
4 Když jsou žampiony dokonale orestované, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Vše restujte do krásně zlatavě hnědé barvy, která dodá omáčce krásnou barvu a chuť. U restování zeleniny a žampionů je důležité, se vším důkladně míchat a nenechat nic připálit. Základ by pak mohl být hořký.
5 Jakmile je zelenina hotová, přidejte cibuli a ještě chvíli restujte. Do takto hotového zeleninového základu dejte rajský protlak. Nechte ho v zelenině krátce orestovat.
6 Poté přidejte horké svařené víno, horký hovězí vývar, maso a zbylé koření, ve kterém se maso nakládalo. Vše osolte, důkladně promíchejte a přiveďte k varu.
  • Použité chilli
  • 0,5 l víno Červené s chilli
  • Ingredience
  • 1,5 kg hovězího zadního
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 6 kuliček nového koření
  • 15 kuliček černého pepře
  • 200 g špeku
  • 200 g krémových žampionů
  • 350 g mrkve
  • 300 g petržele
  • 250 g celeru
  • 2 větší cibule
  • 140 g rajského protlaku
  • 0,7 l hovězího vývaru
  • sůl
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 60 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu