Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Postup

1 Na pánvi, při středním plamenu nechte pomalu opéct slaninu do křupava. Jakmile je slanina hotová, dejte ji do misky, zvyšte plamen na co nejvíce a pánev pořádně rozehřejte. Na rozpálenou pánev vložte očištěná a blan zbavená líčka. Nechte je z každé strany zatáhnout. Poté, co jsou líčka orestovaná, přidejte do pánve olivový olej a restujte na něm na drobné kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. V momentě, kdy začne zelenina zlátnout, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a větší kusy česneku. Znovu vše restujte tak, aby šalotka zezlátla. Ale opatrně, aby se vám nic nepřipalovalo, jinak by omáčka byla hořká. Když je zeleninový základ hotový, přidejte 1 lžičku chilli mashe Scorpion Moruga a rajčatový protlak. Promíchejte a restujte na mírném ohni zhruba minutu.
2 Po zarestování chilli a protlaku zesilte výkon plamene a přidejte kvalitní červené víno. Víno vařte, aby se odpařil všechen alkohol. Zeleninový základ krásně zhoustne. Na takto připravený základ vložte zpět líčka, která osolte a opepřete, přidejte opečenou slaninu, koření s bylinkami a vše podlijte vývarem. Lehce promíchejte a za nižšího plamene duste líčka pod poklicí zhruba 2-3 hodiny. Záleží na kvalitě masa. Občas s masem a omáčkou promíchejte a vyzkoušejte, zda už není maso hotové nebo přidejte trochu vývaru. Ke konci vaření si připravte bramborovou kaši a na pánvi s máslem si orestujte žampiony. Jakmile jsou líčka hotová, vyndejte je ze zeleninového základu společně s kuličkami koření a větvičkami. Všechen zeleninový základ dejte do jemného cedníku a propasírujte. Hotovou omáčku ještě chvíli provařte a dochuťte solí podle potřeby. Při servírování dozdobte opečenými žampiony, tymiánem a podávejte s červeným vínem.
  • Použité chilli
  • 1 lžička chilli mashe Scorpion Moruga
  • Hlavní jídlo
  • 200 g slaniny
  • 1 kg hovězích líček z mladého býka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 mrkví
  • 3 petržele
  • ½ malého celeru
  • 4 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 0,7 l kvalitního červeného vína (Pinot Noir / Rulandské modré)
  • sůl, pepř
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 l hovězího vývaru
  • Příloha
  • bramborová kaše
  • Na ozdobu
  • male žampióny restované do zlatova na másle
  • čerstvý tymián
  • Počet porcí 6
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 180 min

video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu