
Postup
1 Rozehřejte si velkou pánev a na sucho v ní osmažte na větší kostky nakrájenou slaninu. Slaninu smažíme na středním plameni, aby se vám nepřipalovala a postupně pouštěla tuk. Může to trvat zhruba 15 minut. Poté k slanině přidejte na větší kostky nakrájenou uzenou plec a restujte jí dozlatova.
2 Mezi tím co se maso restuje, dejte v hrnci vařit všechno zelí. Zelí by mělo být potopené, v případě potřeby přidejte trochu vody. Zelí duste zhruba 20 minut nebo do měkka.
3 Jakmile je vše maso restované, odeberte jej a v pánvi nechte tuk. Do pánve dejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte jí do měkka a lehce do zlata. V případě potřeby přidejte olivový olej. Ve chvíli, kdy je cibulka krásně měkká a lehce zlatavá, pánev dejte na menší plamen a přidejte hladkou mouku. Důkladně míchejte a vytvoříte tak jíšku.
4 Poté, co je zelí hotové, odeberte přebytečnou šťávu a na dně nechte zhruba jednu naběračku šťávy. Postupně přidávejte cibulku a důkladně promíchávejte. Jamile je všechna cibulka smíchaná se zelím, zaklopte a dejte vařit zhruba na 5 minut na mírném plameni.
5 Jakmile je zelí a maso hotové, můžete se pustit do noků. Do velkého hrnce si dejte vařit neosolenou vodu.
6 Oloupejte si brambory a nastrouhejte najemno na ručním struhadle. Z nastrouhaných brambor vymačkejte většinu vody. Smíchejte je s hladkou a polohrubou moukou, přidejte sůl, vajíčka a chilli prášek Pasilla.
Vše velmi důkladně promíchejte. Pokud bude těsto řídké, přidejte trochu hladké mouky, pokud moc hrubé, přidejte trochu vody.
- Použité chilli
- 10 g Pasilla prášku
- Ingredience
- 1,5 kg syrových brambor
- 300 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 2 ks vajíčka
- 1 lžíce soli
- 1 špetka olivového oleje
- 2 sklenice kysaného zelí
- 2 ks cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g anglické slaniny
- 500 g uzené plece
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 30 min