
Postup
1 Plátky masa si nakrájejte na větší kousky, klobásu na silná kolečka, žampiony na polovinu, papriku na větší kusy a cibuli na měsíčky.
Všechny kousky, až na cibuli, dejte do mísy, lehce zakápněte olivovým olejem a vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Na grilovací jehlu střídavě napichujte maso, papriku, klobásu, žampiony, nakládané chilli plátky Green Jalapeňo a cibuli. Na jehlu dejte co nejvíce kousků, aby byl špíz velmi bohatý a barevný.
Jakmile máte špízy připravené, dejte je na rozpálený gril a z každé strany je cca 3 minuty grilujte.
Na gril ke špízu přidejte cuketu nakrájenou na silné proužky a také na silná kolečka nakrájenou vařenou kukuřici. Ještě horkou zeleninu přendejte do misky a zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete a přidejte nakrájený čerstvý tymián. Vše promíchejte a nechte chvilku odstát.
Jakmile je vše hotové, servírujte se zeleninovým salátem.
- Použité chilli
- nakládané chilli Green Jalapeňo
- Na špízy
- 500 g krkovice (plátky)
- 2 x klobása
- 5 ks žampionů
- 2 papriky
- cibule
- olivový olej
- sůl, pepř
- Grilovaná příloha
- 1 cuketa
- 1 vařená kukuřice
- olivový olej
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 3 min