
Postup
1 Na přípravu Ghost chilli kuřecího kari namočíme chilli papričku do půl hrnku vody. Opláchneme, očistíme a nakrájíme kuřecí maso a připravíme si všechny ingredience.
2 Na přípravu Bhut jolokia pyré nasekáme zázvor a 4 stroužky česneku a připravíme si ghí (přepuštěné máslo). Nakrájíme 2 cibule na proužky, které osmažíme zvlášť.
3 Na pánvi ohřejeme ghí, přidáme zázvor a česnek. Zprudka restujeme pár sekund.
4 Přidáme chilli papričku i s vodou, ve které byla namočena a vaříme, dokud česnek a zázvor nezměknou.
5 Odstavíme pánev z varné desky a necháme vychladnout. Po vychladnutí přelijeme pyré do kuchyňského robota, přidáme osmaženou cibuli a mixujeme dohladka. Pyré přelijeme do misky.
6 Na přípravu kari ohřejeme ghí na pánvi na mírném ohni. Přidáme veškeré kari ingredience kromě soli (kurkuma, kmín, koriandr, garam masala, kashmiri chilli, rajčatové pyré).
7 Restujeme asi minutu, pak přidáme kuřecí kousky a promícháme.
8 Do pánve přidáme chilli pyré a promícháme tak, aby se nám spojilo s masalou. Smažíme pár minut, pak přidáme hrnek vody. Osolíme dle chuti.
9 Pánev přiklopíme pokličkou a vaříme, dokud kuře není měkké a omáčka hutná.
10 Ghost chilli kuřecí kari ozdobíme čerstvým nasekaným koriandrem a servírujeme s rýží nebo naan chlebem.
- Ingredience
- 500 gramů kuřecí maso
- Použité chilli
- 1 ks naga bhut jolokia
- Na Bhut jolokia pyré budeme potřebovat
- 2 ks cibule
- 2,5 cm zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- Na kari budeme potřebovat
- 1 lžíce ghí
- 1-2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžíce mletého koriandru
- 2 lžičky garam masala koření
- 1 lžička kashmiri prášku
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžička soli
- Na ozdobu budeme potřebovat
- 2 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 50 min