
Postup
1 Rozpalte si hrnec a orestujte v něm na drobná kolečka nakrájené párky. Jakmile jsou párky zlatavé, dejte je bokem a do hrnce přidejte olivový olej a dozlatova na něm orestujte cibulku. Poté co je cibulka hotová, přidejte prolisovaný česnek, který nechte provonět.
2 Dále přidejte rajský protlak, sladkou papriku, majoránku a chilli Naga Bhut Jolokia. Vše důkladně promíchejte a zalijte hovězím vývarem.
3 Osolte a přidejte nakrájené brambory. Vše vařte, dokud nejsou brambory hotové.
4 Jakmile jsou brambory hotové, odeberte si jich pár do misky a rozmačkejte je vidličkou. Přidejte je zpět do polévky i se smetanou a důkladně promíchejte. Nakonec do polévky přidejte opečené párky a ještě chviličku provařte. Podle potřeby dochuťte solí.
5 Nakonec do polévky dejte opečené párky a ozdobte čerstvou petrželkou.
Podávejte například s čerstvým chlebem
- Použité chilli
- ½ lžičky prášku Naga Bhut Jolokia
- Ingredience
- 4 nožičky frankfurtskcýh párků
- 2 červené cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 50 g rajského protlaku
- sůl
- 1 a ¼ l hovězího vývaru
- 4 ks brambor
- 50 ml 12% smetany
- čerstvá petrželka
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 60 min