
Postup
1 Rozlámané kousky čokolády vložíme do misky z varného skla nebo menšího kastrůlku, které pak umístíme do většího hrnce s vroucí vodou. Za stálého míchání čokoládu v horké lázni rozpustíme.
2 V další misce z varného skla smícháme kakaový prášek, chilli a mléko a rozmícháme tak, abychom měli hladkou kašovitou hmotu. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a důkladně promícháme.
3 Do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme vaječné žloutky a přidáme je do čokoládové směsi. Misku opět umístíme do vodní lázně a pozvolna vaříme za stálého míchání 5-7 minut, dokud směs nezhoustne. Ochutnáme a přidáme chilli dle libosti.
4 Vyšleháme vaječné bílky, přidáme cukr a opět šleháme, dokud sníh není hezky lesklý. Opatrně stáhneme sníh do čokoládové směsi a promícháme.
5 Čokoládovou pěnu rozdělíme do 4 mělkých mystiček a posypeme čokoládovými vločkami a trochou chilli prášku. Servírujeme vychlazené.
- Použité papričky
- 1 lžička kashmiri prášku
- Pstatní ingredience
- 125 gramů hořké čokolády
- 2 lžíce kakaového prášku
- 4 lžíce mléka
- 2 kusy vajec
- 1 lžíce cukru
- hrstku čokoládových zdobení
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 25 min
- Doba vaření 15 min