
Postup
1 U česneku seřízněte vršek hlavy, dejte je naříznutou částí nahoru do zapékací mísy a zakápněte jej olivovým olejem. Vložte do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte zhruba 20 minut. Po upečení si dejte hlavy česneku vychladnout.
2 V hrnci si rozpalte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Jakmile bude zelenina měkká, přidejte propláchnuté fazole, sůl, pepř, vývar, chilli vločky Habanero a vyloupané stroužky pečeného česneku. Zalijte vývarem a vařte 20 minut.
3 Hotovou polévku dohladka rozmixujte za pomocí tyčového mixéru nebo robotu. Dochuťte a podávejte s nasekanou petrželkou a na kostky opečené bagety na másle.
- Použité chilli
- 1 lžička chilli vloček Habanero
- Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 ks petržele
- 2 ks mrkve
- 800 g bílých vařených fazolí z konzervy
- 2 velké palice česneku + olivový olej na zakápnutí
- sůl, pepř
- 1 l vývaru
- sekaná petrželka
- bageta na opečení + máslo
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 40 min