
Postup
1 Dýni Hokaido si očistěte a nakrájejte na kostičky. Hokaido nemusíte loupat, slupka při pečení krásně změkne. Kostičky dýně dejte do zapékací nádoby nebo na plech, zlehka je osolte, pokapejte olivovým olejem a dejte je péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte je dokud nezměknou, přibližně asi 40 minut.
Upečenou dýni rozmixujte tyčovým mixérem do pyré. Hotové pyré nechte úplně vychladnout a ideálně přes noc nechte odležet v lednici. Díky tomu se vám bude s těstem na noky lépe pracovat.
Na noky si tedy připravte dýňové pyré, které máte studené z lednice, do něj přidejte pokrájený tymián, sůl, chilli Pasilla a špaldovou celozrnnou mouku. Ze směsi vypracujte nelepivé těsto. Těsto si rozdělte na dvě části a vyválejte z nich váleček. Následně nožem odkrojte jednotlivé noky. Ty můžete ještě zmáčknout vidličkou. Hotové noky dejte vařit do osolené vroucí vody na dvě minuty a nechte je odležet stranou.
Na pánvi si rozehřejte máslo s olejem a přidejte šalvějové listy, ty nechte osmažit do křupava, pak k nim přidejte prolisovaný česnek a ten na pánvi nechte rozvonět, ale jen chvíli, mohl by zhořknout. Potom přidejte do pánve dýňové noky a nechte je mírně zezlátnout. Hotové noky dejte stranou, přidejte na pánev lžíci oleje a osmahněte na něm plátky kuřecího masa. Ty osolte a opepřete z obou stran a podávejte je společně s dýňovými noky. Vše ještě posypte hoblinkami parmazánu, čerstvým tymiánem a šalvějí.
- Ingredience
- lžička chilli prášku Pasilla
- Dýňové pyré
- dýně Hokaido
- sůl
- olivový olej
- Dýňové noky
- 300 g dýňové pyré
- snítka tymiánu
- lžička soli
- 120 g špaldové celozrnné mouky
- Na dokončení
- 500 g kuřecích prsou
- 50 g másla
- lžíce olivového oleje
- hrst lístku šalvěje
- stroužek česneku
- sůl, pepř
- hoblinky parmezánu
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 60 min
- Doba vaření 40 min