Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Postup

1 Ukrojte si kus dýně Hokaido, očistěte a nastrouhejte ji najemno. K dýni přidejte vejce, olej a cukr. Vše důkladně promíchejte. V jiné misce si smíchejte mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a lžičku koření na dýňové latté. Ingredience na tuto směs koření najdete v našem receptu Pikantní dýňové latté. Sypkou směs přidejte ke směsi s dýní, přidejte mléko a vymíchejte těsto na cupcakes. Hotové těsto rozdělte do formiček na muffiny, vložte do vyhřáté trouby na 180°C a pečte je přibližně 25 minut. Hotové cupcakes nechte vychladnout. Mezitím si můžete připravit krém. Šlehačem smíchejte mascarpone s tvarohem. Přidejte cukr, skořici a vanilkový extrakt. Vyšlehejte krém do hladka. Hotový krém dejte do sáčku se zdobící špičkou a nechte odležet v lednici. Když jsou cupcakes studené, uprostřed nich vydlabejte díru, kterou naplňte chilli džemem hruška a Isot. Nakonec cupcakes dozdobte krémem a můžete ještě lehce posypat skořicí. Hotové je skladujte v lednici.
  • Použité chilli
  • Džem hruška a Isot
  • Těsto na cupcakes
  • 100 g nastrouhané dýně Hokaido
  • vejce
  • 100 ml oleje
  • 100 g cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • lžička koření na dýňové latté
  • špetka soli
  • 100 ml mléka
  • Krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 lžíce cukru
  • lžička skořice
  • lžička vanilkové extraktu
  • Počet porcí 12
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 25 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu