
Postup
1 Ukrojte si kus dýně Hokaido, očistěte a nastrouhejte ji najemno. K dýni přidejte vejce, olej a cukr. Vše důkladně promíchejte. V jiné misce si smíchejte mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a lžičku koření na dýňové latté. Ingredience na tuto směs koření najdete v našem receptu Pikantní dýňové latté.
Sypkou směs přidejte ke směsi s dýní, přidejte mléko a vymíchejte těsto na cupcakes.
Hotové těsto rozdělte do formiček na muffiny, vložte do vyhřáté trouby na 180°C a pečte je přibližně 25 minut.
Hotové cupcakes nechte vychladnout. Mezitím si můžete připravit krém. Šlehačem smíchejte mascarpone s tvarohem. Přidejte cukr, skořici a vanilkový extrakt. Vyšlehejte krém do hladka. Hotový krém dejte do sáčku se zdobící špičkou a nechte odležet v lednici.
Když jsou cupcakes studené, uprostřed nich vydlabejte díru, kterou naplňte chilli džemem hruška a Isot. Nakonec cupcakes dozdobte krémem a můžete ještě lehce posypat skořicí.
Hotové je skladujte v lednici.
- Použité chilli
- Džem hruška a Isot
- Těsto na cupcakes
- 100 g nastrouhané dýně Hokaido
- vejce
- 100 ml oleje
- 100 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- lžička koření na dýňové latté
- špetka soli
- 100 ml mléka
- Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu
- 2 lžíce cukru
- lžička skořice
- lžička vanilkové extraktu
- Počet porcí 12
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 25 min