
Postup
1 Kuřecí křidýlka a paličky opláchneme pod vodou, nožem do nich uděláme malé zářezy a necháme okapat v cedníku.
2 Ve velké misce smícháme jogurt, sůl, chilli prášek a koriandr v prášku. Pak přidáme kuřecí kousky a opět promícháme.
3 Přidáme mash, kečup a citronovou šťávu.
4 Na vrchu posypeme strouhankou, přiklopíme a necháme stát po dobu 30 minut.
5 Pekáč ve tvaru obdélníku vytřeme máslem a vyskládáme na něj kuřecí kousky (ve vzdálenosti cca 2,5cm).
6 Pečeme na 175 °C po dobu 40 minut.
7 Po 20 minutách kuřecí kousky otočíme.
8 Po 40 minutách nastavíme troubu na grilování a grilujeme dalších 5 minut. V této fázi kousky průběžně kontrolujeme, aby se nespálily.
9 Kousky opět otočíme a grilujeme z druhé strany 5 minut.
10 Podáváme ozdobené nakrájenou cibulí a měsíčky citronu.
- Použité chilli papričky
- 1 lžička Carolina Reaper mash
- 1 lžička Carolina Reaper prášek
- Ingredience
- 5 ks od každé kuřecí křidélka, kuřecí paličky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 1 lžička koriandru v prášku
- 60 g bílého jogurtu
- 1 lžíce šťávy z limetky
- 45 g strouhanky
- 1 lžička soli
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 7 min
- Doba vaření 50 min