Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980      posta  eshop@thechillidoctor.cz

Domácí rillettes

Domácí rillettes

Postup

1 Bůček zbavte kůže a i s krkovicí vše nakrájejte na kostky zhruba 3x3 cm, které vložte nejlépe do litinového hrnce. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, celé chilli papričky Birds Eye, sádlo a vše podlijte bílým vínem. Promíchejte a přiklopte poklicí.
2 Dejte do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte zhruba 45 minut. Poté teplotu snižte na 170 °C a pečte 4 - 5 hodin, dokud se maso nebude rozpadat. Před koncem pečení sundejte poklici a nechte maso trochu opéct, aby zezlátlo. Během pečení maso často promíchávejte a zkontrolujte, zda se na stěnách nepřipaluje cibule. Během pečení se vypeče tuk z bůčku, který nám pomůže maso zakonzervovat.
3 Hotové maso poté za pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna (půjde to velmi snadno). Ochutnejte a v případě potřeby osolte a opepřete. Maso ještě horké dejte do velké a čisté zavařovací sklenice. Co nejvíce ho tam napěchujte a poté ho zalijte vypečeným tukem. Uzavřete víčkem a nechte vychladnout. Sklenice se díky teplu z masa sama zatáhne.
4 Při servírování si nasucho opečte chleba a dejte na něj domácí rillettes. Ozdobte cherry rajčátkem a podávejte s nakládanými cibulkami.
  • Použité chilli
  • 10 g Birds eye celých papriček
  • Ingredience
  • 0,5 kg vepřového bůčku
  • 0,8 kg vepřové krkovice
  • sůl, pepř
  • 2 cibule
  • 100 g sádla
  • 300 ml bílého suchého vína
  • chleba
  • cherry rajčata
  • nakládané cibulky
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 20 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu