
Postup
1 Bůček zbavte kůže a i s krkovicí vše nakrájejte na kostky zhruba 3x3 cm, které vložte nejlépe do litinového hrnce. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, celé chilli papričky Birds Eye, sádlo a vše podlijte bílým vínem. Promíchejte a přiklopte poklicí.
2 Dejte do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte zhruba 45 minut. Poté teplotu snižte na 170 °C a pečte 4 - 5 hodin, dokud se maso nebude rozpadat. Před koncem pečení sundejte poklici a nechte maso trochu opéct, aby zezlátlo. Během pečení maso často promíchávejte a zkontrolujte, zda se na stěnách nepřipaluje cibule.
Během pečení se vypeče tuk z bůčku, který nám pomůže maso zakonzervovat.
3 Hotové maso poté za pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna (půjde to velmi snadno). Ochutnejte a v případě potřeby osolte a opepřete.
Maso ještě horké dejte do velké a čisté zavařovací sklenice. Co nejvíce ho tam napěchujte a poté ho zalijte vypečeným tukem. Uzavřete víčkem a nechte vychladnout. Sklenice se díky teplu z masa sama zatáhne.
4 Při servírování si nasucho opečte chleba a dejte na něj domácí rillettes. Ozdobte cherry rajčátkem a podávejte s nakládanými cibulkami.
- Použité chilli
- 10 g Birds eye celých papriček
- Ingredience
- 0,5 kg vepřového bůčku
- 0,8 kg vepřové krkovice
- sůl, pepř
- 2 cibule
- 100 g sádla
- 300 ml bílého suchého vína
- chleba
- cherry rajčata
- nakládané cibulky
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 20 min