
Postup
1 Ve větší míse vymíchejte žloutku s cukrem v hustou pěnu.
Do menšího rendlíku si nalijte smetanu a mléko. Vanilkový lusk si rozkrojte a vyškrábněte semínka, která společně se slupkou přidejte do tekuté směsi. Přidejte zhruba ½ lžičky chilli prášku Pasilla. Promíchejte a přiveďte k varu. Nakonec celý lusk vyjměte.
Poté horkou směs pomalým proudem za stálého míchání nalijte do žloutkové směsi. Důležité je přidávat ji pomalu tenkým pramínkem a pořád míchat.
Jakmile máte smícháno, rozdělte tekutinu do 4 menších formiček vyskládaných na plech s vodou o výšce zhruba 1 cm.
Takto připravený plech s formičkami vložte do předem vyhřáté trouby na 140 °C a pečte 30 minut.
Po upečení, dejte vychladnout a ztuhnout do lednice.
Na studený puding nasypte tlustou vrstvu krystalového cukru a za pomocí flambovací pistole jej nechte rozpustit a zkaramelizovat.
Při servírování ozdobte mraženými malinami.
- Použité chilli
- 1/2 lžička Pasilla chilli prášku
- Ingredience
- 250 ml 33% smetany
- 80 ml mléka
- 5 žloutků
- 80 g cukr krupice
- 1 vanilkový lusk
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 30 min