Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Creme brulee

Creme brulee

Postup

1 Ve větší míse vymíchejte žloutku s cukrem v hustou pěnu. Do menšího rendlíku si nalijte smetanu a mléko. Vanilkový lusk si rozkrojte a vyškrábněte semínka, která společně se slupkou přidejte do tekuté směsi. Přidejte zhruba ½ lžičky chilli prášku Pasilla. Promíchejte a přiveďte k varu. Nakonec celý lusk vyjměte. Poté horkou směs pomalým proudem za stálého míchání nalijte do žloutkové směsi. Důležité je přidávat ji pomalu tenkým pramínkem a pořád míchat. Jakmile máte smícháno, rozdělte tekutinu do 4 menších formiček vyskládaných na plech s vodou o výšce zhruba 1 cm. Takto připravený plech s formičkami vložte do předem vyhřáté trouby na 140 °C a pečte 30 minut. Po upečení, dejte vychladnout a ztuhnout do lednice. Na studený puding nasypte tlustou vrstvu krystalového cukru a za pomocí flambovací pistole jej nechte rozpustit a zkaramelizovat. Při servírování ozdobte mraženými malinami.
  • Použité chilli
  • 1/2 lžička Pasilla chilli prášku
  • Ingredience
  • 250 ml 33% smetany
  • 80 ml mléka
  • 5 žloutků
  • 80 g cukr krupice
  • 1 vanilkový lusk
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 30 min

video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu