
Postup
1 S použitím obou čokolád jsou cookies opravdu hodně pálivé, můžete klidne jeden druh nahradit obyčejnou čokoládou.
2 Ve velké míse si nejprve utřete máslo, vajíčko, třtinový cukr, vanilkový extrakt a mléko. Vše důkladně promíchejte, dokud vám nevznikne krásně hustá směs.
3 Sypké suroviny smíchejte dohromady a přidejte do již připravené směsi. Jakmile máte vše dokonale smíchané, zapracujte na kostky nakrájenou bílou a tmavou chilli čokoládu.
4 Hotovou směs na cookies nabírejte naběračkou na zmrzlinu a dávejte na pečící papír s větším rozestupem. Při pečení se z kopečků stanou nadýchané
5 Plech s kopečky cookies dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 20 - 30 minut (podle velikosti kopečků).
6 Upečené cookies dejte na mřížku vychladnout.
- Použité chilli
- 100 g Bílá čokoláda s chilli Habanero
- 100 g Hořká čokoláda s chilli Naga Bhut Jolokia
- Ingredience
- 150 g másla (pokojové teploty)
- 1 ks vejce
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2 lžíce mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku
- 1 špetka soli
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 30 min