Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Čokoládový dort s mořskou solí

Čokoládový dort s mořskou solí

Postup

1 Čokoládu si nalámejte na menší kousky a dejte ji do rendlíku společně s máslem a cukrem. Pomalu a za stálého míchání vše zahřívejte. Až se čokoláda rozpustí a vše spojí dohromady, dejte směs lehce vychladnout. Mezitím si rozdělte vajíčka na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte do sněhu a poté do něj postupně zašlehejte žloutky. V míse si smíchejte veškeré sypké suroviny a přidejte do ní čokoládovou směs a vodu. Vymíchejte těsto a nakonec přidejte vyšlehaná vejce. Znovu vše důkladně promíchejte a nalijte do formy (průměr 19 cm) vymazané máslem a vysypané moukou. Formu vložte do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte 70-80 minut. Po upečení dejte dort vychladnout. Jakmile je dort vychladlý, seřízněte jeho vršek, aby vám vznikl krásně rovný korpus. Na konec připravte polevu na dort. Smetanu si nalijte do rendlíku, přidejte najemno nakrájenou čokoládu a chilli prášek. Směs pomalu zahřívejte a za stálého míchání nechte rozpustit čokoládu. Není potřeba směs zahřívat příliš, začala by se pálit. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, nalijte polevu na dort a na jeho strany. Dort dejte do lednice, aby poleva ztuhla a těsně před servírováním posypte vločkovou solí.
  • Použité chilli
  • ½ lžičky chilli prášku Birds eye
  • Dort
  • 6 vajec
  • 250 g másla
  • 300 g 70% čokolády
  • cca 100 ml vody
  • 200 g cukru
  • 160 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • Poleva
  • 250 ml 30% smetany
  • 200 g 70% čokolády
  • Na ozdobu
  • vločková sůl
  • Počet porcí 3
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 80 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu