
Postup
1 Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Vsypeme nadrobno nakrájenou fialovou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme nadrobno nakrájený česnek, pouze minutu budeme opékat, aby nezhořkl. Přisypeme koření – římský kmín, koriandr, uzenou papriku, oregano. Opět chvilku promícháme, přidáme nakrájenou papriku a za stálého míchání necháme změknout.
2 Dochutíme sójovou omáčkou, práškem chilli papriček Ancho, přilijeme krájená rajčata, cizrnu a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme zhruba 15 minut probublávat. Dochutíme solí, necháme rozpustit čokoládu a odstavíme z plotny.
3 Podáváme s rýží, rozmačkaným avokádem, posypané černým sezamem, čerstvou chilli papričkou, limetou a koriandrem.
- Použité chilli
- 1 lžička ancho prášku
- Ingredience
- 1 lžice olivového oleje
- 1 fialová cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička sušeného oregána
- chilli
- 1 červená paprika
- 1 lžice sójové omáčky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka cizrny
- 1 čtvereček hořké čokolády
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 1 min
- Doba vaření 20 min