
Postup
1 Kuřecí maso si očistěte a dejte zhruba na 30 minut do mrazáku. Poté jej vyndejte a nakrájejte na velmi tenké nudličky. Tím, jak je maso ztuhlé, půjde velmi dobře krájet na tenké nudličky.
Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a dejte na něj orestovat kuřecí nudličky. Osolte, opepřete a hotové dejte stranou.
2 Do hrnce si dejte 3 lžíce olivového oleje, rajčatové pyré, římský kmín, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou polovinu svazku koriandru a lžíci chilli prášku nebo vloček Chipotle.
Vše důkladně promíchejte, přiveďte k varu a restujte 10 minut. Poté přidejte do základu červené fazole, kuřecí nudličky, zbytek nasekaného koriandru a kuřecí vývar. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3 Mezitím si na pánvi rozpalte olivový olej a dejte na něj orestovat tortilly nakrájené na zhruba 3 mm proužky.
Polévku servírujte s proužky avokáda, nasekaným koriandrem, lžící zakysané smetany a proužky restované tortilly. Vše zakápněte a podávejte s limetkou.
- Použité chilli
- 1 lžíce Chipotle prášku nebo Chipotle vloček
- Ingredience
- 7 lžic olivového oleje
- 500 g kuřecích prsou
- sůl, pepř
- 500 g rajčatového pyré
- 1 lžička římského kmínu
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- ½ svazku koriandru
- plechovka červených fazolí
- 2 l kuřecího vývaru
- 4 pšeničné tortilly
- avokádo
- zakysaná smetana
- limetka
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 45 min