Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Chilli pikantní tapenáda z červených paprik s houbovými karbanátky

Chilli pikantní tapenáda z červených paprik s houbovými karbanátky

Postup

1 Pokud nemáme v mrazáku předvařené kroupy, začněme jejich namočením den předem. Druhý den je uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 1 hodinu), zcedíme a necháme vychladnout.
2 Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje dosklovata. Přisypeme houby, koření a restujeme, až houby zmenší svůj objem. Přidáme pokrájené řepné listy včetně stonků a ještě chvíli opékáme.
3 Zakápneme sojovkou a dochutíme solí dle vlastní chuti. Stáhneme z plotny a necháme zchladnout. Přisypeme vločky, přidáme vejce a důkladně promísíme. Necháme odstát.
4 Papriky omyjeme, osušíme a přepůlíme. Odstraníme semínka. Lilek omyjeme, osušíme a odřízneme část se stopkou. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, vyskládáme na něj papriky řeznou plochou dolů a položíme tam i lilek vcelku. Dáme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme, až na paprice naskáčou tmavé puchýře. Přesypeme je na větší kus alobalu a zabalíme. Stejně tak lilek.
5 Když se obojí zapaří, balíčky rozbalíme a stáhneme slupky jak z paprik, tak z lilku. Dužinu obojího přendáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Ochutíme citrónovou šťávou, česnekovou solí a Red Cayenne omáčkou. Zakápneme olivovým olejem a ozdobíme posekanou petrželkou. Necháme proležet.
6 Zkontrolujeme těsto na karbanátky. Pokud by bylo málo soudržné, přisypeme trošičku strouhanky. Vytvoříme 10 karbanátků, vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a na každý kápneme trochu olivového oleje. Mašlovačkou rozetřeme a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 25-30 minut.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Red Cayenne mash
  • Tapenáda
  • 8 ks červených paprik tenkostěnných
  • 1 ks menší lilek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka citronové šťávy
  • 1 špetka česneková sůl
  • 1 špetka soli
  • 1 ks hladkolistá petrželka
  • Houbové karbanátky
  • 300 g hřibovité houby
  • 260 g uvařené ječné kroupy
  • 5 lžic jemných ovesných vloček
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 ks listy z červené řepy
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Počet porcí 3
  • Doba přípravy 95 min
  • Doba vaření 30 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu