Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Chilli medové brambory

Chilli medové brambory

Postup

1 Brambory oloupeme a nakrájíme podle vlastní fantazie (já udělala hranolky). Nakrájené brambory vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a mírně pokapeme olejem, dobře spolu promícháme. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut.
2 Když jsou brambory hotové připravíme si omáčku. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme na jemno nasekaný zázvor a česnek. Pak na pánev přidáme i na větší kousky nakrájenou červenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme hned dvě lžíce rajčatového protlaku, sójové omáčky, lžíci octa a zarestujeme.
3 V hrnečku si rozmícháme škrob s vodou a přilijeme do pánve. Omáčka nám potom zhoustne. Přidáme ještě dvě lžíce medu a chilli prášek. Opět vše důkladně promícháme. Ochutnáme a podle chuti můžeme ještě přisolit nebo přidat chilli. Do takto připravené omáčky nasypeme pečené brambory a promícháme, aby byl každý brambor obalený.
4 Servírujeme posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou. Chutnají skvěle jako příloha k masu nebo i samotné.
  • Použité chilli
  • 1 lžička Red Jalapeño prášek
  • Ingredience
  • 500 g brambor
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • ½ ks červené cibule
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 5 g čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa (může být i vinný)
  • 1 lžíce škrobu
  • ¼ hrnek vody
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 1 špetka soli dle chuti
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 40 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu