Postup
1 Brambory oloupeme a nakrájíme podle vlastní fantazie (já udělala hranolky). Nakrájené brambory vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a mírně pokapeme olejem, dobře spolu promícháme. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut.
2 Když jsou brambory hotové připravíme si omáčku. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme na jemno nasekaný zázvor a česnek. Pak na pánev přidáme i na větší kousky nakrájenou červenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme hned dvě lžíce rajčatového protlaku, sójové omáčky, lžíci octa a zarestujeme.
3 V hrnečku si rozmícháme škrob s vodou a přilijeme do pánve. Omáčka nám potom zhoustne. Přidáme ještě dvě lžíce medu a chilli prášek. Opět vše důkladně promícháme. Ochutnáme a podle chuti můžeme ještě přisolit nebo přidat chilli. Do takto připravené omáčky nasypeme pečené brambory a promícháme, aby byl každý brambor obalený.
4 Servírujeme posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou. Chutnají skvěle jako příloha k masu nebo i samotné.
- Použité chilli
- 1 lžička Red Jalapeño prášek
- Ingredience
- 500 g brambor
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- ½ ks červené cibule
- 2 ks jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 5 g čerstvého zázvoru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa (může být i vinný)
- 1 lžíce škrobu
- ¼ hrnek vody
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 špetka soli dle chuti
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 40 min