Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Chilli focaccia

Chilli focaccia

Postup

1 Jako první si připravíme kvásek. Ve větší míse smícháme teplou vodu, cukr a droždí. Necháme cca 3 minuty odležet, než se začne tvořit pěna. Do mísy přidáme nejprve 3 a půl hrnku mouky a promícháme. Jakmile máme promícháno přidáme olej a chilli omáčku. Nakonec přisypeme zbytek mouky. Těsto pořádně zpracujeme a hněteme, dokud není kompaktní a hladké.
2 Mísu vytřeme olivovým olejem a dáme do ní těsto, které taky mírně potřeme olejem. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Papír ještě potřeme olivovým olejem. Na plech dáme těsto a prsty ho rozprostřeme do placky a prsty utvoříme důlky. Čerstvé habanero papričky nakrájíme na male kousky a zapícháme do focaccia.
3 Placku ještě potřete olivovým olejem. Takto připravenou placku na plechu ještě přikryjeme folií a necháme ještě asi 20 minut kynout. Mezi tím si vyhřejte troubu na 200°C. Po vykynutí už budeme péct zhruba 20-25 minut. dokud placka nebude zlatavá.
4 Nejlepší je focaccia čerstvě upečená. Můžeme namáčet ještě do olivového oleje a podávat jako chuťovku k vínu.
  • Použité chilli
  • 3 lžíce Orange Habanero mash
  • Ingredience
  • 4 hrnky hladké mouky
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 1 balení instantního droždí
  • 1 hrnek teplé vody
  • 2 ks čerstvé habanero papričky
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 25 min

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu