
Postup
1 Jako první si připravíme kvásek. Ve větší míse smícháme teplou vodu, cukr a droždí. Necháme cca 3 minuty odležet, než se začne tvořit pěna.
Do mísy přidáme nejprve 3 a půl hrnku mouky a promícháme. Jakmile máme promícháno přidáme olej a chilli omáčku. Nakonec přisypeme zbytek mouky.
Těsto pořádně zpracujeme a hněteme, dokud není kompaktní a hladké.
2 Mísu vytřeme olivovým olejem a dáme do ní těsto, které taky mírně potřeme olejem. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout.
Po vykynutí si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Papír ještě potřeme olivovým olejem. Na plech dáme těsto a prsty ho rozprostřeme do placky a prsty utvoříme důlky.
Čerstvé habanero papričky nakrájíme na male kousky a zapícháme do focaccia.
3 Placku ještě potřete olivovým olejem.
Takto připravenou placku na plechu ještě přikryjeme folií a necháme ještě asi 20 minut kynout.
Mezi tím si vyhřejte troubu na 200°C. Po vykynutí už budeme péct zhruba 20-25 minut. dokud placka nebude zlatavá.
4 Nejlepší je focaccia čerstvě upečená. Můžeme namáčet ještě do olivového oleje a podávat jako chuťovku k vínu.
- Použité chilli
- 3 lžíce Orange Habanero mash
- Ingredience
- 4 hrnky hladké mouky
- ¼ hrnku olivového oleje
- 2 lžíce cukru
- 1 balení instantního droždí
- 1 hrnek teplé vody
- 2 ks čerstvé habanero papričky
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 25 min