
Postup
1 Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
2 Fazole slijeme a propláchneme. Na lžíci olivového oleje zpěníme cibulku a budeme restovat dozlatova. Fazole krátce promixujeme s cibulí. Stačí opravdu chvilku, směs nemusí být úplně jemná.
3 Dochutíme solí, pepřem, česnekem chilli, sójovou omáčkou a tahini. Důkladně promícháme a na závěr zahustíme kukuřičnou moukou.
4 Pomocí rukou tvarujeme burgery. Z dané směsi by měly vyjít čtyři. Dáme je péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. V polovině pečení burgery obrátíme.
5 Mezitím si přepůlíme bulky, pomažeme je red tabasco omáčkou, doplníme listovými saláty, plátky rajčat a burgerem.
- Použité chilli
- 1 lžíce New Mexican prášku
- 1 lžíce Red Tabasco mash
- Ingredience
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 fialová cibule
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce tahini
- 85 g kukuřičné mouky
- Na dokončení
- 4 ks burgerové bulky
- 4 listy listového salátu
- 2 ks rajčat
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 30 min