
Postup
1 V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte mleté hovězí maso a nechte ho chvilku zatáhnout.
2 Pak přidejte prolisovaný česnek, krájená rajčata, rajský protlak a vše důkladně promíchejte. Poté přidejte římský kmín, sůl, chilli Habanero, hovězí vývar a nechte 30 minut dusit.
Jakmile je maso hotové, přidejte vařené červené fazole a 70% čokoládu.
3 Pořádně promíchejte, případně nechte ještě chvilku povařit.
Při servírování můžete zasypat nasekanou petrželkou nebo zakápnout limetkou. Podávejte s rýží nebo s čerstvým chlebem.
- Použité chilli
- 1 lžička Habanero prášku
- Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 čerstvá cibule
- 400 g hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 400 g nakrájených rajčat
- 140 g rajského protlaku
- 1 lžička římského kmínu
- 2 lžičky soli
- 300 ml hovězího vývaru
- 400 g vařených červených fazolí
- 20 g 70% čokolády
- Počet porcí 6
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 40 min