
Postup
1 Nejprve si připravte tvarohovou směs. Do mísy si dejte tvaroh, Lučinu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte a nechte zhruba 15 minut odležet.
Sušenky si dejte do potravinového pytlíku a pomocí paličky je rozdrťte.
Na jahodovou vrstvu si dejte mražené jahody do rendlíku a zahřejte je, dokud se nerozpustí. Poté přidejte cukr a chilli mash Scorpion Moruga. Promíchejte a nechte chvíli povařit, aby se jahody lehce zredukovaly. Hotové jahody rozmixujte do hladka a nechte úplně vychladnout.
Jakmile máte všechny vrstvy hotové, můžete začít vrstvit do skleničky. Na dno skleničky si dejte vrstvu sušenek, poté vrstvu tvarohu a vrstvu jahodové směsi. Takto vrstvěte, dokud nenaplníte celou skleničku.
Takto hotovou a plnou skleničku ozdobte čerstvými jahody, malinami, semínky z granátového jablka a trochou drcených sušenek.
Dejte do lednice a nechte zhruba 2 hodiny odležet.
- Použité chilli
- ½ lžičky chilli mashe Trinidad Scorpion Moruga
- Tvarohová vrstva
- 500 g tučného tvarohu
- 200 g Lučiny
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Sušenková vrstva
- 300 g oblíbených sušenek
- Jahodová vrstva
- 300 g mražených jahod
- cukr podle chuti
- Na ozdobu
- čerstvé jahody a maliny
- granátové jablko
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 120 min