
Postup
1 Nejprve si dejte vařit osolenou vodu na špagety. Mezitím, co se vaří voda, na pánvi si rozehřejte máslo s olivovým olejem a nechte na něm do křupava vypéct slaninu.
2 Jakmile vám vře voda, dejte vařit špagety na požadovanou dobu. Těsně před koncem uvaření těstovin, dejte jednu naběračky vody z těstoviny do pánve se slaninou. Důkladně promíchejte a nechte minutku vařit.
3 Jakmile je provařeno, přidejte všechny špagety do pánve se slaninou a promíchejte je. Nechte vše na mírném ohni ještě prohřát.
4 Mezitím si v míse smíchejte nastrouhaný sýr Parmigiano-Reggiano se žloutky, pepřem a chilli vločkami Habanero. Promíchejte a přidejte 2 naběračky vody z těstovin. Znovu promíchejte a nalijte do horkých špaget.
5 Po nalití odstavte pánev z plotny a začněte se špagetami důkladně a rychle míchat. Začne vznikat krásně hustá konzistence omáčky, kterou se obalují špagety.
Ihned servírujte a podávejte s nastrouhaným sýrem Parmigiano-Reggiano.
Ingredience
- Použité chilli
- 1 lžička Habanero vloček
- Ingredience
- 60 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g slaniny
- 100 g Parmigiano-Reggiano
- 4 žloutky
- sůl, pepř