
Postup
1 Na velké pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte prolisovaný česnek a nechte ještě chvíli orestovat. Poté přidejte mleté maso, sůl, pepř, vařená rajčata a chilli Red Habanero Mash. Vše důkladně promíchejte a nechte dusti 40 minut. Poté přidejte vařenou kukuřici a nechte dusit ještě 5 minut.
2 Do kastrůlku si dejte vařit rýži, kterou budete pokládat na masovou směs. Vařené fazole si v míse za pomocí vidličky rozmačkejte do fazolové pasty, kterou se bude potírat tortilla.
3 Mezitím, co se bude maso dusit a vařit rýže, si můžete připravit rajčatovou salsu. Rajčata, cibuli a jalapeños papričku nakrájejte na drobné kousky a smíchejte v míse.
4 Přidejte nadrobno nasekaný koriandr, olivový olej a šťávu z limetky. Důkladně vše promíchejte a osolte a opepřete. Dejte poté do lednice odpočinout.
5 Jakmile máte masovou směs hotovou, na velkou pánev si z obou stran opečte tortilu. Pomažte jí fazolovou pastou, přidejte listy římského salátu, masovou směs, vařenou rýži a zasypte sýrem. Tortillu si smotejte do válečku. Můžete dát ještě zapéct do grilu. Podávejte s rajčatovou salsou nebo zakysanou smetanou.
- Použité chilli
- 60 ml Red Habanero mash
- Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 ks červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 g mletého hovězího
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 400 g vařených rajčat
- 280 g vařená kukuřice
- 250 g vařených fazolí
- 100 g rýže (syrové)
- 200 g cheddaru
- 1 hrst římského salátu
- 8 ks pšeničné tortilly
- 4 ks rajčat
- 1 ks jalapeños paprička
- 1 ks cibule
- 1 hrst koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ šťáva z limetky
- Počet porcí 8
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 60 min