
Postup
1 Nejprve si připravíte maso. Maso si dejte do větší zapékací mísy a přidejte k němu hrubozrnnou hořčici, třtinový cukr, sladkou papriku, sůl, pepř, olivový olej, prolisovaný česnek, chilli vločky Chipotle a vše zalijte hovězím vývarem. Maso s kořením promněte několikrát rukou a dejte přikryté do lednice marinovat zhruba na 12 hodin. Marinované maso dejte péct v pekáčku do předehřáté trouby 140 °C a pečte 40 minut přikryté.
2 Během pečení maso občas obraťte a podlejte šťávou. Jakmile je maso hotové, tak jej za pomocí dvou vydliček natrhejte na kousky a promíchejte ve šťávě.
3 Příprava zeleninové omáčky
Mezitím, co se vám maso peče, si připravte zeleninovou omáčku na bulky. V menším hrnci si rozpalte olivový olej a orestujte na něm na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Jakmile začne zelenina zlátnout, přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Vše orestujte a poté přidejte rajský protlak, med, hrst nasekaného tymiánu, sůl, pepř a zalijte hovězím vývarem. Vše promíchejte a povařte do změknutí. Poté vše rozmixujte za pomocí tyčového mixéru a ještě povařte 10 minut. V případě potřeby dochuťte solí.
4 Příprava salátu coleslaw
Ve větší míse si smíchejte na tenké proužky nakrájené bílé a červené zelí. Osolte ho a rukou pomačkejte, zelí tak krásně zkřehne. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný celer. Dochuťte lžičkou cukru, pepřem, bílým vinným octem, šťávou z citronu a majonézou. Vše promíchejte a v případě dochuťte dle libosti.
5 Při servírování si máslové briošky lehce opečte na pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Potřete zeleninovou omáčkou, přidejte trhané hovězí maso, nakládané jalapeño papričky a salát coleslaw.
Ingredience
- Použité chilli
- 10 g Chipotle granule
- 20 g Nakládané Jalapeño chilli papričky
- Ingredience
- 1 kg hovězí kližky
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 30 g třtinového cukru
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl
- pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 300 ml hovězího vývaru
- 10 ks máslových briošek ( nebo housek na burger)
- Omáčka
- 3 lžíce olivového oleje
- mrkev
- petržel
- 50 g celeru
- 2 červené cibule
- 40 g rajského protlaku
- 1 lžíce medu
- hrst nasekaného tymiánu
- sůl
- pepř
- 200 ml hovězího vývaru
- salát coleslaw
- 150 g bílého zelí
- 70 g červeného zelí
- sůl
- 2 mrkve
- 40 g celeru
- pepř
- 200 g majonézy
- 1 lžíce bílého vinného octa
- - šťáva z 1/2 citronu