
Postup
1 Maso si dejte zhruba na 1 hodinu do mrazáku, aby ztuhlo a lépe se krájelo. Poté ho nakrájejte na tenké plátky (cca do 0,5 mm) a ty pak nakrájejte na nudličky.
Dejte do mísy a přidejte arašídový olej, rybí omáčku, nasekaný koriandr a mletý pepř. Vše promíchejte a dejte na chvíli odležet do lednice.
2 Arašídy vyloupejte a zbavte slupky. Dejte na pánev a opražte je. Zchladlé je nadrobno nasekejte.
Mrkev a okurku si nakrájejte na velmi tenké plátky. Čínské a červené zelí společně s ledovým salátem nakrájejte na drobné proužky.
3 Jakmile máte zeleninu připravenou, rozpalte si větší pánev a nasucho na ní nechte rozvonět plátky česneku. Pak přidejte maso a nechte ho orestovat. Jelikož maso je nakrájené na velmi tenké proužky, bude zhruba za 2 minutky hotové. Poté si jej dejte do mísy a zakryjte.
4 Jako poslední si připravte zálivku. Do vroucí vody dejte rozpustit krupicový cukr. Poté co se cukr rozpustí, přidejte rybí omáčku, rýžový ocet, plátky česneku a nadrobno nakrájenou chilli papričku Trinidad Scorpion Moruga. Vše promíchejte a nechte asi 5 minut odležet. Pokud bude potřeba, zálivku si v hrnci trochu prohřejte.
5 Servírování
Do větší mísy si dejte čínské zelím ledový salát, červené zelí, proužky mrkve a okurky, jednu naběračku rýžových nudlí, menší hrst mungo klíčků, zhruba dvě lžíce nasekaných arašídů a smažené cibulky, hrst nasekaného koriandru s mátou a maso. Vše zalijte připravenou zálivkou nebo si připravené věci můžete v zálivce namáčet.
- Použité chilli
- 1 chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga
- Ingredience
- 600 g hovězí kýty
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce arašídového oleje
- 2 lžíce rybí omáčky
- mletý pepř
- hrst nasekaného koriandru
- 500 ml vroucí vody
- 3 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- ¼ ledového salátu
- ¼ čínského zelí
- ¼ červeného zelí
- ½ salátové okurky
- 80 g smažené cibulky
- 80 g pražených a nasekaných ořechů
- mungo klíčky
- nasekaná máta a koriandr
- 120 g rýžových nudlí (připraveno dle výrobce)
- svazek máty a koriandru
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 30 min