
Postup
1 Brambory si očistěte a dejte ve slupce vařit. Jakmile jsou brambory na propíchnutí měkké, slejte je a nechte chvíli vychladnout. Poté je ještě teplé oloupejte a protlačte vykrajovátkem na hranolky.
2 Do takto hotových brambor dejte majonézu, hořčici zeleninu do salátu, sůl, pepř a nakládané Jalapeños papričky. Vše šetrně promíchejte a nechte salát na chladném místě odležet. Poté, pokud bude potřeba, ještě můžete dochutit podle potřeby.
3 Plátky vepřového masa si lehce přes potravinovou folii naklepejte a poté z obou stran nasolte.
4 Plátek masa dejte do hladké mouky a obalte z každé strany. Dále dejte maso do rozšlehaného vejce a pořádně jej nechte vajčkem obalit.
Nakonec dejte plátek masa do strouhanky, do které si přidejte jednu lžičku chilli prášku Carolina Reaper. Strouhanku s chilli práškem důkladně promíchejte a maso ve strouhance obalte. Strouhanku na maso klidně namačkejte, aby měl řízek krásně křupavou chilli vrstvu.
5 Takto obalené řízky dejte smažit do většího množství rozpáleného oleje. Řízek smažte z obou stran krásně dozlatova. Po usmažení jej dejte okapat na papírový ubrousek.
6 Teplé řízky po usmažení a odkapání ihned servírujte se studeným salátem. Podávejte s plátky citronu a zasypané čerstvě nasekanou petrželkou.
- Použité chilli
- 90 g nakládaných Jalapeños papriček
- 1 lžička chilli prášku Carolina reaper
- Salát
- 1,3 g brambor na salát
- 170 g majonézy
- 40 g plnotučné hořčice
- 320 g zeleniny do salátu
- sůl, pepř
- Řízky
- 6 plátků vepřového masa
- sůl
- 150 g hladké mouky
- 3 vejce
- 150 g strouhanky
- 1 l oleje na smažení
- citron a petrželka na ozdobu
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 45 min
- Doba vaření 20 min