Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Bramborový salát s řízkem

Bramborový salát s řízkem

Postup

1 Brambory si očistěte a dejte ve slupce vařit. Jakmile jsou brambory na propíchnutí měkké, slejte je a nechte chvíli vychladnout. Poté je ještě teplé oloupejte a protlačte vykrajovátkem na hranolky.
2 Do takto hotových brambor dejte majonézu, hořčici zeleninu do salátu, sůl, pepř a nakládané Jalapeños papričky. Vše šetrně promíchejte a nechte salát na chladném místě odležet. Poté, pokud bude potřeba, ještě můžete dochutit podle potřeby.
3 Plátky vepřového masa si lehce přes potravinovou folii naklepejte a poté z obou stran nasolte.
4 Plátek masa dejte do hladké mouky a obalte z každé strany. Dále dejte maso do rozšlehaného vejce a pořádně jej nechte vajčkem obalit. Nakonec dejte plátek masa do strouhanky, do které si přidejte jednu lžičku chilli prášku Carolina Reaper. Strouhanku s chilli práškem důkladně promíchejte a maso ve strouhance obalte. Strouhanku na maso klidně namačkejte, aby měl řízek krásně křupavou chilli vrstvu.
5 Takto obalené řízky dejte smažit do většího množství rozpáleného oleje. Řízek smažte z obou stran krásně dozlatova. Po usmažení jej dejte okapat na papírový ubrousek.
6 Teplé řízky po usmažení a odkapání ihned servírujte se studeným salátem. Podávejte s plátky citronu a zasypané čerstvě nasekanou petrželkou.
  • Použité chilli
  • 90 g nakládaných Jalapeños papriček
  • 1 lžička chilli prášku Carolina reaper
  • Salát
  • 1,3 g brambor na salát
  • 170 g majonézy
  • 40 g plnotučné hořčice
  • 320 g zeleniny do salátu
  • sůl, pepř
  • Řízky
  • 6 plátků vepřového masa
  • sůl
  • 150 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 150 g strouhanky
  • 1 l oleje na smažení
  • citron a petrželka na ozdobu
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 45 min
  • Doba vaření 20 min

Video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu